More


  Invitație la Operă

  - Advertisement -

  Colega noastră Ina Hudea ne propune pentru săptămâna viitoare ”Pass – Word – Opera”, un program de creație artistică al studenților de la specializările ”Canto” și ”Artele Spectacolului Muzical” din cadrul Facultății de Interpretare Muzicală a Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

  Programul se desfășoară pe durata a zece zile și cuprinde realizările unui an universitar dificil, cu provocări inedite, care a împins la maxim limitele învățământului artistic.
  ”Cine și-ar fi imaginat că se poate construi online un spectacol … Că se pot învăța roluri dificile, sau coruri de operetă cu ajutorul negativelor? (Conf. Univ. Dr. Ina Hudea)
  … mai mult decât atât, cine ar fi crezut că dansurile și mișcarea scenică de ansamblu se pot filma în bucătărie și repeta individual în sufragerie? Ei bine, toate acestea s-au întâmplat datorită entuziasmului, încrederii, talentului și pasiunii unor studenți, profesori și tehnicieni remarcabili, printr-o muncă asiduă pe care ne dorim să o împărtășim publicului, părinților, colegilor și profesorilor noștri.

  Rămâneți-ne alături, pentru că în tot acest an de haos, tristețe și frustrări, noi nu ne-am dezis de profesia noastră și am găsit soluții pentru a vă putea bucura cu mici spectacole încărcate de emoție, dăruire și îndrăzneală!”
  Astfel, programul începe pe data de 11 iunie, ora 19.00 cu spectacol de teatru ”Caragialiada”, realizat de studenții anului II – secțiile Canto și Artele Spectacolului Muzical, continuând în data de 12 iunie ora 19.00 cu selecțiuni din lucrarea ”Orfeo ed Euridice” de Ch.W.Gluck, spectacol de operă realizat de studenți ai anului IV – Canto; în data de 14 iunie ora 19.00 ”Micul Prinț”al scriitorului Antoine de Saint-Exupery invitându-ne la visare, într-un spectacol de teatru muzical realizat de studenții anului II Canto și ASM; în data de 15 iunie ora 19.00, studenții anilor III – IV și Master anul II, specializarea Canto prezentându-ne spectacolul de operă ”La Cenerentola” al compozitorului G. Rossini – Actul I –fragmente, pentru ca ziua următoare, 16 iunie ora 19.00 aceleași grupe de studenți să ne prezinte Actul II – fragmente din opera ”La Cenerentola” de G. Rossini … și în data de 17 iunie ora 19.00, studenții anului II Canto și Artele Spectacolului Muzical să prezinte o adaptare scenică a povestirii ”Frumoasa și Bestia”, după filmul produs de Disney în anul 1991.
  Ziua de 18 iunie îi are încă o dată pe scenă pe studenții anilor III- IV și Master anii I-II, specializarea Canto, care de la ora 19.00 vor pune în scenă fragmente din spectacol de operă ”Il matrimonio segreto” al compozitorului Domenico Cimarosa, pentru ca ultima zi … 20 iunie, să fie dedicată spectacolui de muzical, prin punerea în scenă de la ora 19.00 … de către studenții anului II Canto și Artele Spectacolului Muzical … a poveștii ”Aladdin”, într- o adaptare scenică realizată după filmul produs de Studiourile Disney în anul 2019.

  Colega noastră de redacție este Conferențiar Universitar Doctor al Facultății de Interpretare Muzicală, din cadrul Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – Departamentele Canto și Artele Spectacolului Muzical …

  … unde predă disciplinele: Clasa de Operă, Regie Teatru Muzical, Genuri Muzical – Scenice de Operă și Balet, Istoria Teatrului, Operei și Baletului, Spectacologie, Arta Actorului și Mișcare Scenică, Dramaturgie Muzicală și Improvizație Regizorală, realizând până-n prezent peste o sută de spectacole studențești, printre care și coordonări de lucrări Licență specializările Canto și Artele Spectacolului Muzical, spectacole care au fost prezentate atât pe scena Academiei de Muzică, cât și pe scenele celor două Opere Naționale clujene, a Casei de Cultură a Studenților, a Filarmonicii de Stat Transilvania (Auditorium maximum), dar și în condiții de studio (Casa Artelor) și în spații neconvenționale (Scena Urbana, Sinagoga Bistrița etc.).

   

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img