More


  Din 12 octombrie te poți înscrie pentru un permis de călătorie oferit de Comisia Europeană tinerilor născuți între 1 iul. 2001 și 31 dec. 2003

  - Advertisement -

  <<DiscoverEU – O inițiativă care apropie tinerii din întreaga Uniune Europeană

      Pentru a descoperi tainele acestei oferte de tip tombolă venită din partea Comisiei Europene am pus câteva întrebări plăsmuitorilor și uite ce am aflat:

   

  Ce este DiscoverEU?

  DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

  Ești cetățean al Uniunii Europene și ai între18 și 20 de ani? DiscoverEU îți oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

  Când are loc următoarea rundă de înscrieri?

  De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 70 000 de tineri au primit permise de călătorie. Înscrierile următoare vor începe marți, 12 octombrie 2021, la ora 12:00 (CEST) și se vor încheia marți, 26 octombrie 2021, la ora 12:00 (CEST).

  Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2003 (inclusiv)
  • să ai cetățenia uneia din țările care fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

  Apoi va trebui să răspunzi la un quizz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

  Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023.

  Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin.

  Pot călători cu alți participanți?

  Da, este posibil. Depinde de tine. Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

  Poți lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a vă întâlni și călători împreună. Pentru aceasta, poți intra în grupul de Facebook DiscoverEU. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.

  La ce îmi folosește experiența acumulată?

  Ca ambasador DiscoverEU, te invităm să îți împărtășești experiențele de călătorie pe rețelele sociale (Instagram, Facebook și/sau Twitter), cu hashtag-ul #DiscoverEU. De asemenea, poți alege să susții o prezentare în cadrul școlii sau al comunității tale locale. În plus, poți să participi la concursul foto/video #DiscoverEU și să câștigi premii incredibile.

   Câți tineri beneficiază de această șansă?

     Sunt puse la dispoziție 60.000 de permise pentru întreaga Europă care vor fi repartizate țărilor în funcție de procentul pe care îl reprezintă populația țării respective raportat la populația Europei.

  O lume întreagă așteaptă să fie descoperită. Fă-ți bagajele, ia-ți cel mai bun prieten și pornește la drum!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img