More


  TEROARE. PUTIN a declanșat RĂZBOIUL. Rusia a INVADAT Ucraina

  - Advertisement -

  Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

  Ministrul de Externe al Ucrainei cere ajutor umanitar, arme și echimpamente

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 7:30 Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, a cerut lumii să „acționeze imediat” ca răspuns la operațiunea militară a Rusiei în țară.
  „Lumea trebuie să acționeze imediat. Viitorul Europei și al lumii este în joc, a scris Kuleba într-un mesaj postat joi dimineață pe Twitter.

  El enumeră măsurile care în opinia lui sunt necesare imediat:

  Sancțiuni devastatoare împotriva Rusiei acum
  Izolați complet Rusia prin toate mijloacele, în toate formatele
  Arme, echipamente pentru Ucraina
  Asistență financiară
  Asistență umanitară

  Trupele de desant au fost parașutate în Harkov, în Kiev au fost pornite sirenele antiaeriene

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 7:20 În imaginile care apar pe rețelele sociale, pot fi observate trupe de densat rusești parașutate în orașul ucrainean Harkov.

  Rusia spune că atacă infrastructura militară a Ucrainei

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 7:17 Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene, potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează joi Ministerul Apărării de la Moscova, informează Agerpres.

  Kievul a declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete, aminteşte Reuters.

  Printre atele, Ucraina şi-a închis întreg spaţiul aerian ca răspuns la operaţiunea militară rusă din Donbas, a informat televiziunea publică joi dimineaţă devreme, citată de agenţia DPA.

  Zelensky: Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 6:50 Ministerul de Interne ucrainean spune că la nivel național ar fi sute de răniți în urma atacurilor, potrivit CNN.

  Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a avut o primă reacție după atacul Rusiei și le-a transmis cetățenilor ucraineni să își păstreze calmul și să rămână în case. Acesta a anunțat că va fi impusă starea de război.

  Zelenski a discutat la telefon cu președintele SUA Joe Biden

  „Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre.

  Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja efortul internațional. Astăzi ar trebui să vă păstrați calmul. Stai acasă dacă puteți. Noi lucrăm. Armata lucrează. Întregul sector al apărării și securității funcționează.

  Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga pentru că suntem Ucraina.”, a spus Zelensky.

  Ucraina, fără reacție în fața Rusiei

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 6:35 Conducerea militaro-politică a Ucrainei este paralizată, trupele sunt complet demoralizate. Nici măcar nu au declarat război. „Războiul durează de o oră și jumătate și Forțele Armate ale Ucrainei au fost deja complet învinse”, spun surse citate de presa de la Kiev.

  Surse militare declară că întreaga flotă ucraineană ar fi fost distrusă.

  Război total în Ucraina. Kuleba: Putin tocmai ce a început o invazie pe scară largă în Ucraina

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 6:30 Potrivit ultimelor informații, a început operațiunea de debarcare a forțelor ruse în Marea Neagră și Marea Azov, spun surse din Ministerul Apărării din Ucraina pentru Interfax.

  Operațiunea militară a Rusiei pare una completă, cu atacuri de artilerie, atacuri aeriene și debacarea forțelor ruse în Odesa și Mariupol. Operațiunea militară a început chiar în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU.

  Relatările jurnaliștilor și ale martorilor oculari, așa cum reies din postările de pe rețelele sociale, sugerează ca armata rusă atacă Ucraina simultan din nord, est și sud. Corespondentul The Guardian la Kiev, Luke Harding, citează comandamentul armatei Ucrainei care susține ca rușii ataca ținte militare.

  Un avion de luptă rus efectuează lovituri aeriene asupra bazelor brigăzilor 25 și 93 ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk.

  Kievul ar fi atacat cu rachete balistice.

  „Putin tocmai ce a început o invazie pe scară largă în Ucraina”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei.

  De asemenea, la granița cu Crimeea a fost atacată o bază militară ucraineană.

  Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a anunțat că va convoca Consiliul Național pentur Securitate și Apărare pentru a declara stare de război.

  Stoltenberg: Atac nesăbuit asupra Ucrainei

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 6:10 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat cu fermitate „atacul nesăbuit al Rusiei asupra Ucrainei”, care „pune în pericol nenumărate vieţi de civili”, transmite Reuters.

  El a spus că aliaţii se vor întâlni pentru a aborda noua agresiune a Rusiei.

  „Suntem alături de poporul ucrainean în aceste momente teribile şi NATO va face tot ce este necesar pentru a-i proteja şi apăra pe toţi aliaţii”, a declarat Stoltenberg.

  Ucrainenii pleacă din Kiev

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 5:50 La primele ore ale dimineții, după exploziile din Kiev, lumea panicată pleacă din oraș. În imaginile publicate din capitala Ucrainei se pot vedea coloane de mașini.

  Biden: Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 5:45 Președintele american Joe Biden a descris acțiunile președintelui rus Vladimir Putin drept un „război ales premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană”.

  „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”, a mai spus Biden.

  Președintele american a precizat că va „trage Rusia la răspundere”, declarând, totodată, că monitorizează situația de la Casa Albă și că va primi actualizări de la echipa sa de securitate națională.

  În același timp, Joe Biden a spus că va colabora cu aliații din NATO pentru a coordona un răspuns comun, subliniind că SUA nu vor trimite trupe americane în Ucraina. De asemenea, liderul de la Casa Albă a declarat că se va adresa poporului american în cursul zilei de joi.

  CNN: Avioane de luptă se întreaptă către orașul Harkov

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 5:40 „Se aud avioane de luptă peste Belgorod, îndreptându-se posibil spre Harkov”, transmite Frederik Pleitgen, corespondent CNN.

  Explozii în Kiev, Odesa, Harkov și în estul Ucrainei

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 5:10: În capitala Kiev s-au auzi cel puțin cinci explozii puternice, joi dimineața, după ce Rusia a început ofensiva în Ucraina, potrivit CNN. De asemenea, explozii s-au auzit și în Harkov, Mariupol dar și în Odesa relatează presa ucraineană.

  Potrivit forțelor ucrainene de la frontiere, pe întreaga linie a frontului din est au loc atacuri de artilerie.

  Trupe rusești ar fi intrat și prin sud, dinspre Crimeea. Acolo, un post de trecere al frontierei ar fi fost atacat de ruși.

  Putin a anunțat o operațiune militară în Ucraina: Este teritoriul nostru

  ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 17:00 Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

  „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin.

  Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

  „Planul nostru nu este să ocupăm Ucraina”, a mai spus Putin.

  SURSA: DIGI24.RO  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img