More


  Ziua Europei creează o emulație deosebită prin „Chipurile solodarității europene”

  - Advertisement -

     În luna mai, instituțiile Uniunii Europene (UE) invită publicul larg să participe la o gamă largă de activități online și la fața locului în toate statele membre ale UE, precum și la sediile instituțiilor UE din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg.ChipurileSolidaritatii

  Un sondaj Eurobarometru Flash realizat în toate statele membre ale UE, publicat săptămâna aceasta arată un larg consens în rândul cetățenilor UE în favoarea răspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de către Rusia.

  Majoritatea europenilor consideră că, de la începutul războiului, UE a dat dovadă de solidaritate (79 %), reacția sa fiind caracterizată de unitate (63 %) și rapiditate (58 %).

  Respondenții sunt în marea lor majoritate în favoarea sprijinului ferm pentru Ucraina și poporul său. În mod concret, peste nouă din zece respondenți (93 %) aprobă acordarea de sprijin umanitar persoanelor afectate de război. 88 % dintre europeni sunt de acord cu ideea de a primi în UE persoane care fug din calea războiului. 80 % aprobă sprijinul financiar acordat Ucrainei.

  În acest context reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat vineri, 6 mai 2022, campania de comunicare – Chipurile solidarităţii europene. Campania are loc cu prilejul aniversării semnării „Declarației Schuman” de la 9 mai 1950, şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalisti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija și căldura cu care cetăţenii ucranieni au fost primiți de români în orașele de graniță, în centrele de refugiați și în casele lor.

     Cu această ocazie Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat: „În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace și solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului și să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acțiunilor noastre”.

  Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul și pe conturile  rețelelor sociale ale Comisiei Europene: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

  Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanța eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea și solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img