More


  TURISTIC. Locații veritabile din țară

  - Advertisement -

  Aflându-ne în perioada vacanțelor , o parte ajungem să optăm pentru locații din țară din cauza prețurilor absolut ridicole a locațiilor internaționale din cadrul agențiilor de turism. Țara noastră este o bijuterie, cu locuri minunate de vizitat pentru toate categoriile de vârstă și care, cu siguranță, își lasă amprenta asupra celor care le vizitează.

  Ocna Șugatag
  Ocna Șugatag este o comună în județul Maramureș, formată din satele Breb, Hoteni, Ocna Șugatag și Sat-Șugatag. Peisajul pune în valoare Maramureșul, fiind amplasat la poalele munților Gutâi, cu vedere liberă la munții Maramureșului care inchid aidoma unui zid de cetate Depresiunea Maramuresului. Localitatea în cauză a fost atestată documentar în 1355, iar celelalte localități în 1360, istoria lor fiind strâns legată de exploatarea sării.

  Mănăstirea Bârsana
  Mănăstirea Bârsana este o mănăstire ortodoxă situată în comuna Bârsana, județul Maramureș. Biserica a fost construită în anul 1711, în Maramureșul istoric, pe valea Izei de preotul Ioan Ștefanca, în semn de mulțumire lui Dumnezeu pentru că a avut grijă de el și de familia sa în timpul ciumei mari. În incinta bisericii se regăsesc picturi caracteristice, executate pe lemn, într-un stil obișnuit la vremea respectivă.

  Salina Turda
  Se găsește în zona Durgau-Valea Sărată din Turda. Zăcămintele de sare din Transilvania s-au format în urmă cu 13, 5 milioane de ani într-un climat tropical, extrem de cald. Perioada exploatării sării la Durga-Turda a fost cea preromană (50 î.C – 106 d. C), romanii exploatând sarea în camere piramidale de 17-34 cm adâncime și 10-12m lățime. Salina Turda este un loc benefic pentru sănătate și destinat tuturor categoriilor de vârstă.

  Cimitirul Vesel din Săpânța
  Acesta este faimos pentru mormintele viu colorate și picturile care nu redau, întocmai, ideea de doliu și tristețe, dat fiind și numele acestei locații turistice. Pe unele cruci, prin versuri umoristice, sunt aduse omagii persoanelor îngropate acolo. Din anul 2009, cimitirul este obiectivul festivalului annual “Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”. Ipotetic vorbind, sculptorul Stan Ion Pătraș ar fi luat această idee e la daci, care considerau moartea drept un eveniment vesel și nu unul plin de amărăciune. Din 1960 până în prezent, în cimitir se află circa 800 de cruci, acesta devenind un muzeu din pricina modelelor unice prezente acolo. Poate fi un loc atipic pentru unele persoane, dar cu siguranță merită să fie vizitat.

  Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou
  Frumoasa grădină botanică se află în Jibou, județul Sălaj, înființată cu inițiativa profesorului Vasile Fati, în anul 1968. Istoria grădinii a început în urmă cu nouă ani de la înființare, în momentul în care profesorul de biologie s-a alăturat catedrei din cadrul liceului din Jibou. Acesta și-a dat seama de potențialul terenului deținut din jurul liceului și a vechiului parc de agrement din vremea aceea, cu diversitatea speciilor ce se găseau plantate acolo, așa că a luat decizia de a-l valorifica și a înființat aceeași grădină care-I poartă numele până și în ziua de astăzi.

  Grădina Botanică din Cluj-Napoca
  O altă grădină botanică este “Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Aceasta a fost fondată în anul 1920 de către profesorul Alexandru Borza, fiind atât o sursă turistică din țară, cât și spațiu didactic științific din cadrul universității clujene. În cadrul grădinii se regăsesc peste 10000 de specii de plante din toate colțurile lumii, iar flora și vegetația românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, etc.

  Cascada Cailor
  Cascada Cailor este situată în apropiere de statiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Aceasta se află la 1300 m altitudine iar căderea de apă este de 90 de metri. Numele dat locației se “leagă“, totuși, de o legendă, care presupune că Muntele Piatra Rea era spațiul unde locatarii obișnuiau să-și țină hergheliile de cai din primăvară până toamna însă, acestea erau atacate adesea de urși infometați. Din cauza aceasta, I s-a pus numele de Cascada Cailor.

  Cheile Turzii
  Se află în Cluj-Napoca, la o distanță de aproximativ 6 km vest de Turda și alcătuiesc o arie protejată de interes național. În această locație există aproximativ 1000 de specii floristice și în faună se regăsesc 67 de specii de păsări, pești, batracieni, vulpea, nevăstuica, jderul de piatră, mistreți, iepuri, căprioare, șerpi etc. Pe lângă cele menționate, există și în jur de 60 de peșteri, cea mai cunoscută fiind “Cetățeaua Mare”, unde s-a adăpostit o perioadă haiducul Nichita Balica din Petreștii de Jos, care a participat la revolta antiaustriacă a Curuților.

  Castelul Peleș
  De data aceasta ne ducem mai departe, la Castelul Peleș, în Sinaia, pe Valea Prahovei, (la 44 km de Brașov și la 122 km de București). Acesta a fost construit între anii 1873 și 1914. Clădirea este sub proprietatea actuală a Familiei Regale a României, unde se regăsește și Muzeul Național Peleș. Castelul a fost construit sub dorința regelui Carol I al României, după planurile unor arhitecți din străinătate. Acesta este una dintre cele mai celebre locații artistice ale României având un caracter unicat și istoric.

  Izvorul Bigăr
  Cunoscut și sub numele de Izbucul Bigăr, este situată în Caraș-Severin și este, de asemenea, o arie protejată de interes național. Rezervația a fost înființată în anul 1982, iar statutul de arie protejată al acesteia a fost declarat în 12 aprilie 2000. Rezervația reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, lapiezuri, doline, ponoare, peșteri, avene, poiene și pajiști și cu o faună alcătuită din mamifere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img