More

    Am dominat şi Danemarca

    lupte

    Localitatea daneză Aarhus a fost zilele trecute gazda unui puternic turneu internaţional de lupte, cu 11 ţări participante. La invitaţia gazdelor, o delegaţie de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud a făcut spectacol, reuşind să ducă România pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

    Alături de sportivii sătmăreni au fost prezenţi şi cei de la Heracle Timişoara, cinci la număr, continuând buna colaborare după cantonamentul comun de săptămânile trecute. Şi asta datorită omului de afaceri Damian Răileanu, cel care i-a inclus şi pe luptătorii noştri într-un proiect de anvergură şi care a făcut deplasarea cu sportivii, fiindu-le alături şi în Danemarca.

    Revenind la competiţie, cei mai buni sătmăreni au fost Raul Zarzu (29 kg) şi Marius Bulgăr (42 kg), cei doi reuşind să îşi câştige categoriile. Pe a doua treaptă a podiumului au urcat Lenard Berei (100 kg) şi Paul Oros (32 kg), iar pe trei s-au clasat Andrei Barbul (59 kg) şi Mădălin Bulgăr (60 kg). A fost un turneu excelent de pregătire, mai ales că luptătorii au dat piept cu sportivi din Danemarca, Elveţia, Germania, Norvegia, Suedia, Estonia, Belgia, Turcia, Tadjikistan şi Cehia.

    lupte2
    În urma rezultatelor obţinute, România s-a clasat pe primul loc şi la categoria “copii“, iar antrenorul de la CS-Cetate Heracle a primit o frumoasă cupă pentru această performanţă. “A fost o competiţie foarte tare. Referitor la condiţii şi organizare, noi suntem foarte departe de nivelul danezilor. Festivitatea de deschidere a fost una grandioasă, demnă de Campionate Mondiale. În plus, ne-am întors din Danemarca cu o valiză de invitaţii, toate ţările prezente au dorit să ne invite la turneele pe care le vor organiza în aceast an“, a spus antrenorul Tudor Barbul, care alături de Claudiu Blaga au condus delegaţia sătmăreană. Nu a lipsit nici Vasile Gui de la Baia Mare, în postură de arbitru internaţional.

    Însă nu este timp de odihnă, pentru că în noaptea de marţi spre miercuri, luptătorii au pornit spre Republica Moldova, acolo unde joi şi vineri are loc un alt turneu internaţional. Iar în week-end, la Cluj-Napoca se desfăşoară Campionatele Naţionale de seniori. La Chişinău fac deplasarea Andrei Buzilă, Marian Zaha, Paul Oros, Lenard Berei, Raul Zarzu, Felician Chiş, Gerhard Diczik, Andrei Barbul, Peter Peck şi Adrian Pop.
    La final, sportivii şi antrenorii doresc să mulţumească unui om mereu alături de ei: Nicolae Avorniciţii.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE