More

    Consilierii locali au dat aviz favorabil pentru acordarea a două noi titluri de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare”

    În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Satu Mare, care a avut loc joi, 26 aprilie, consilierii locali au avut pe ordinea de zi 17 proiecte de hotărâri, care au primit aviz favorabil din partea celor 21 de consilieri locali prezenţi.

    Cele mai importante momente ale şedinţei ordinare a Consiliului Local Satu Mare au fost acelea destinate acordării de aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, proiectelor de hotărâri 15 şi 16 în vederea acordării titlului de “Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare” plt. maj. Iordan Tănase Ilie-Marian şi profesorului de matematică Tóth László. Menţionăm faptul că cele două proiecte de hotărâri au fost iniţiate de Kereskényi Gábor – primarul municipiului Satu Mare. Despre profesorul Tóth László primarul municipiului a consemnat următoarele în expunerea de motive: „Având în vedere activitatea îndelungată şi plină de rezultate remarcabile a domnului profesor Tóth László, unul dintre cei mai recunoscuţi profesori de matematică din istoria pedagogiei sătmărene, ţinând cont de faptul că a predat atât în limba română cât şi în limba maghiară la două din cele mai prestigioase licee din România,  Colegiul National „Kölcsey Ferenc” şi Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, a fost şi este promotor al colaborării şi conlucrării româno-maghiare participând la numeroase acţiuni comune organizate pentru comunităţile conlocuitoare atât la nivel local cât şi naţional. În semn de respect, pentru înalta calitate a activităţii pedagogice şi metodico – ştiinţifice, pe care o desfăşoară şi în ziua de astăzi, sunt onorat să propun acordarea titlului de ,,Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare“ domnului profesor Tóth László”.

    În expunerea de motive, a primarului Kereskényi Gábor, aferentă plt.maj. Iordan Tănase Ilie-Marian, au fost consemnate următoarele: „Având în vedere activitatea pe care a desfăşurat-o domnul plutonier major Iordan Tănase Ilie- Marian în cadrul Batalionului 52 Geniu ,,Tisa” al Brigăzii 10 Geniu ,,DUNĂREA DE JOS” Satu Mare. Ţinând cont de participările multiple în misiunile internaţionale de menţinere a păcii, inclusiv în Teatrul de Operaţiuni din Afganistan, unde a fost rănit în timpul executării unei misiuni de patrulare a fost încadrat în gradul III de invaliditate. În spiritul recunoştinţei ce se cuvine celor care servesc ţara, sunt onorat să propun acordarea titlului de ,, Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare“ d-lui plutonier major Iordan Tănase Ilie- Marian”.

    Festivităţile decernării titlului de ,, Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare“, celor două personalităţi menţionate în expunerea de motive şi în cele două proiecte de hotărâri aprobate de consilierii locali, vor fi comunicate în timp util prin intermediul presei sătmărene.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE