More

    Școlile sătmărene, pregătite pentru noul an școlar!

    inceput-scoala

    Au mai rămas câteva zile până la începerea noului an școlar, astfel că directorii instituțiilor de învătământ, din județul Satu Mare, în frunte cu Inspectoratul Școlar Judeţean, pun la punct ultimele detalii în ceea ce privește ordinea și buna derulare a noului început de an școlar.

    În cursul zilei de ieri, inspectorul școlar general al județului Satu Mare, Călin Durla, a inițiat o ședință pentru a se asigura că școlile din județ sunt bine pregătite pentru anul școlar 2016-2017.

    “Am avut o ședință cu directorii, iar ca temă principală am avut începutul anului școlar. Cursurile noului an școlar încep luni, 12 septembrie, și am solicitat direcțiunilor să se asigure că anul școlar începe în cele mai bune condiții”, a spus Călin Durla.

    La nivel național, în ceea ce privește autorizațiile sanitare din școli, județul Satu Mare se află printre fruntași. Există, totuși, patru instituții de învățământ, în județ, care nu au autorizație de funcționare, însă se lucrează la reglementarea acestor aspecte.

    ”Din punct de vedere al autorizațiilor sanitare, așa cum am mai spus-o și o voi repeta ori de câte ori voi avea ocazia, noi, județul Satu Mare, stăm foarte bine! Avem doar patru clădiri care nu au autorizație de funcționare. Dintre aceste patru clădiri, este vorba despre școala din Săcășeni, unde este apă curentă în comună, dar deocamdată nu este finalizată canalizarea. Când se va finaliza, vom avea și acolo autorizație. De asemenea, este vorba despre o grădiniță din Negrești, care este la parterul unui bloc și nu va avea autorizație de funcționare niciodatată, atâta timp cât va funcționa acolo. Acea grădiniță este o grădiniță care se va finaliza până la sfârșitul anului calendaristic 2016, începutul anului 2017, iar acei copii se vor muta într-o clădire nouă, cu autorizație, exact așa cum trebuie. Au mai rămas, așadar, două unități mici, respectiv școala din Gelu și școala din Pișcari, unde grupurile sanitare nu sunt în interior, dar din cauza faptului că numărul de copii din aceste comunități este în continuă scădere, primăria consideră că nu are rost să investească într-o chestiune care, la un moment dat, nu va mai fi folositoare. Avem în vedere ca acei copii, de la acele unități, să fie aduși la școala de centru, datorită faptului că acolo avem o școală nouă, frumoasă și bine utilată”, a spus Călin Durla, inspectorul școlar general al județului Satu Mare.

    Școlile sunt pregătite, rămâne doar ca elevii să înceapă acest an școlar nou cu forțe noi și cu dorința de a fi mai buni decât au fost în anii trecuți.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE