More

    Ziua Porților Deschise la Pompieri

    pompieri

    Ziua de marţi 13 septembrie 2016 este declarată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) drept „Ziua Informării Preventive” în România.

    Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea în fiecare dată de 13 ce pică marţea, a acestui eveniment.

    În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare, în colaborare cu E-On România şi mass media locală, organizează marţi 13 septembrie 2016, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România şi „Ziua Informării Preventive” .

    Activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

    Începând cu ora 09,00, la Monumentul Ostaşului Român din Municipiul Satu Mare, în contextul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, va fi organizat şi un punct de informare preventivă.

    Totodată, la sediul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, în intervalul orar 12:00 – 14:00 şi la sediile subunităţilor: Secţiei de Pompieri Carei, Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, Gărzii de Intervenţie Tăşnad şi Gărzii de Intervenţie Turţ îşi vor deschide porţile , între orele 10,00- 14,00, pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE