More

    Richie Osvath aduce încă o medalie olimpică la Satu Mare

    richi

    Scrimerul maghiar de origine română Richard Osvath a cucerit medalia de argint în proba individuală de sabie (categoria A), luni, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

    În finala probei în scaun rulant, Osvath a fost întrecut de ucraineanul Andrei Demciuk cu 15-8. În 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, Osvath obținuse bronzul la floretă (cat. A).

    Osvath s-a născut la Satu Mare, în 1985, și a început să practice scrima la CS Satu Mare, câștigând mai multe titluri de campion național al României.

    În 2008, a suferit o accidentare în timpul unui meci de fotbal cu prietenii și a rămas cu un picior paralizat, în ciuda a numeroase intervenții chirurgicale. Apoi a început să practice scrima în fotoliu rulant, optând să reprezinte Ungaria, deoarece în România nu putea practica acest sport.

    A dedicat medalia cucerită la Londra atât Ungariei, cât și României.

    Prima antrenoare de la Satu Mare a lui Richie, Eva Lengyel a trăit la intensitate maximă concursul de sabie . ” Sunt extrem de fericită. Richie a fost și rămâne ca și copilul meu. Nu ne așteptam să ia medalie la sabie căci la Londra bronzul a venit la floretă. Dar acum sperăm ca mâine ( nr azi) să mai urce pe podium și în proba lui favorită. Cea de floretă în care s-a pregătit atâția ani alături de noi la Satu Mare” a spus Eva Lengyel . Antrenoarea de la CS Satu Mare s-a simțit extrem de mândră când și comentatorul televiziunii maghiare a dezvăluit povestea lui Richie. Una începută la Satu Mare și care a continuat în Ungaria doar pentru că aici acasă nu a avut condiții să-și urmeze visul…

    Scrimera Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României, a menționat performanța lui Osvath pe contul său de Facebook.

    ‘’Richie Osvath, fostul nostru coleg din Satu Mare, a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice în proba de sabie masculin (floreta fiind prima lui probă). Richie concurează acum pentru Ungaria. În România nu există echipamentul necesar pentru antrenamentele paralimpicilor! O operație greșită la genunchi i-a curmat visul olimpic, dar nu a renunțat! Nu este pentru prima data când Richie urcă pe podiumul celei mai importante competiții! O lecție despre cum să nu te dai bătut și să crezi în visul tău! Îți mulțumesc, Richie! Felicitări!’’, a scris Popescu în rețeaua de socializare.

    Ungaria are până acum 3 medalii de argint și 4 de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE