More

    Naştere inedită în Satu Mare!

    labrador

    Alissa, femela în vârstă de trei ani, de la canisa Claus Web, a dat naştere în noaptea dinspre duminică spre luni la 14 căţeluşi: 3 masculi negri, 3 femele negre, 3 masculi ciocolatii si 5 femele ciocolatii.

    Femela, Alissa, a fost împerecheată cu Nero, care este campion naţional la categoria junior, iar alegerea se pare că a fost una foarte bună, naşterea celor 14 puiuţi fiind o mare surpriză pentru toţi proprietarii şi crescătorii de pui din Satu Mare.

    În medie, labradorii nasc între 8 şi 10 pui, rare fiind cazurile în care se trece peste 10 micuți, însă niciun crescător de labradori nu știe să se fi născut 14 puiuți la o femelă, Alissa făcând totuşi excepţie de la regulă.

    “De obicei femelele nasc între 8 şi 10 pui. Noi nu am mai avut astfel de cazuri cu atât de mulţi puiuţi”, a declarat medicul veterinar Vlad Condurache, cel care a supravegheat sarcina.

    Acesta a mai spus că în lumea crescătorilor de labradori din judeţul Satu Mare mai este cunoscut un singur caz asemănător, când o femelă a născut 13 puiuţi.
    Cei interesaţi pot lua legătura cu proprietarul la nr. 0749826186.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE