More

    Revine isteria Ambulanței Negre

    isteria-ambulantei-negre

    Legenda urbană cu privire la Ambulanța Neagră, despre care se spune că răpește copiii pentru a le preleva organele, revine în România. O femeie din București pretinde că a filmat și fotografiat duminică o astfel de ambulanță în București, în cartierul Rahova și a postat imaginile pe Facebook.

    Nebunie pe Facebook
    „Astă seară, în cartierul Rahova, undeva în jurul orei 20:30, în apropierea unui parc, am văzut o maşină cel puţin dubioasă… Vă rog, distribuiţi!”, sună mesajul care însoțea acele fotografii.

    Tot duminică seara, un alt bucureștean a postat o filmare cu această ambulanță pe care pretinde că a făcut-o în Drumul Taberei. „Am filmat ambulanţa care răpeşte copii, pentru organe! Atenţie! Ambulanţa Neagră a fost văzută în seara asta în Drumul Taberei! Daţi mai departe, să vadă toată lumea că este adevărat că se fură copiii pentru organe!”, era textul care a însoțit imaginile filmate.

    De fapt, această isterie invadează opinia publică din România o dată la 3-4 ani. Despre această legendă urbană, poliţiştii au explicat că nu a existat niciodată vreun caz de răpire a unui copil de pe stradă, de vreo ambulanţă misterioasă.

    Poliția liniștește populația
    ”Nu există așa ceva și nici n-a existat vreodată. Nu înțeleg cum poate crede cineva că umblă pe străzi o ambulanță care căsăpește copii ca să le ia organele. (…) Dar multă lume nu apelează la logică, nu vede că nu a întâlnit niciodată o ambulanță neagră în trafic – și desigur că n-ar trece neobservată – și se grăbește să transmită mai departe prostia asta, creând panică nejustificată”, au explicat specialiştii, citaţi de zch.ro.

    Poliția București a făcut lumină în ceea ce privește Ambulanța Neagră fotografiată și filmată în Capitală. “La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu au fost înregistrate astfel de cazuri și nu au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne. Facem apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice rețea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spațiul public, au fost difuzate și redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nicio reprezentare reală și nefiind confirmate”, arată într-un comunicat de presă polițiștii bucureșteni.

    Ambulanța aparține unui serviciu privat de ambulanță din municipiul București şi nu are nicio legătură cu zvonurile false propagate pe rețelele de socializare.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE