More

    ”Să vină banii la băieți”, pentru că-i merită

    oli-uta2

    Olimpia continuă să surprindă , plăcut, în acest sezon de liga a 2-a. Cu mulți jucători neplătiți de aproape patru luni în lot, echipa are un parcurs apreciat în campionat, iar duminică a învins la pas una dintre candidatele la promovare din liga secundă.

    ”Să vină banii la băieți” e refrenul care se aude deja de la începutul campionatului din vestiar iar acum am adăuga chiar că ar fi cazul ca aceștia să-și și primească toate restanțele pentru că au demonstrat-o, dacă mai era cazul, că o merită din plin.

    Olimpia a câștigat clar cu 3-0 partida cu UTA și ce e mai important a arătat o siguranță debordantă în joc. Oaspeții, chiar rămași în 10 după eliminarea lui Burlă din minutul 9, nu au avut nicio ocazie clară la poarta lui Anca Trip în vreme ce galben-albaștrii au avut și un penalty ratat!

    Iar ca un soi de mândrie locală, sătmărenii Muntean, Mureșan și Pop au marcat golurile victoriei.

    Partida jucată pe o ploaie sâcâitoare și în fața unei audiențe extrem de reduse a început furtunos, cu ocazii pentru Olimpia în minutele 2 și 8 și cu penalty-ul din minutul 9.

    Burlă a fost eliminat după faultul făcut ca ultim apărător doar că sătmăreanul din poarta celor de la UTA, Miron a parat execuția modestă a lui Pană. A rămas 0-0 dar era doar o chestiune de timp până când Olimpia avea să înscrie. Elevii lui Andone presează și în minutul 27 se deschide scorul. Centrare din dreapta careului utist a lui Duruş, Pană şi Pop trec pe sub minge, David respinge până la Dumitru Muntean, care din 5 metri şutează şi deschide scorul cu toată opoziţia lui Miron…1-0!

    Laurențiu Roșu încearcă să schimbe din mers, dar UTA iese cu greu din propria jumătate și până la pauză Rus și Ludușan irosesc alte ocazii.

    Repriza secundă o aduce pe Bătrâna Doamnă mai mult în terenul Olimpiei dar cu un singur jucător periculos, Strătilă, ocaziile lor se lasă așteptate. Iar pe fondul unui joc tern, Mureșan a adus liniștea în tabăra noastră cu o lovitură de cap din careu după o centrare venită de la Pop, 2-0 min 75.

    Ultimul sfert e a lui Kanalos. Intrat în teren în locul lui Ludușan, Tony a făcut de toate, bune, rele dar a reușit să dezmorțească atmosfera cu vitalitatea lui…Iar ca o tradiție a casei, Olimpia a înscris în prelungiri. La ultima fază, Pop a executat de la 30 m o lovitură liberă, iar Miron a scăpat mingea în poartă 3-0 și fluier final fără ca arbitrul să mai reia jocul de la centru!

    oli-uta1

    Olimpia câştigă la scor de neprezentare în faţa UTA-ei rămase în inferioritate încă din minutul 9. Olimpia face 23 de puncte şi urcă pe locul 6, în timp ce arădenii rămân cu 20 de puncte şi ajung pe locul 9. Laurenţiu Roşu a început cu stângul pe banca tehnică a UTA-ei.

    Urmează jocul de la ACSU Poli Timișoara și apoi duelul din Cupa României cu CS Mioveni.

    Olimpia: Anca-Trip – Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – R. Rus, Krausz, Sil. Pană (Villand 90′) – V. Pop, Luduşan (Kanaloş 57′), D. Muntean (Faur 86′)

    Rezerve neutilizate: Şuta – Ciul, Tudoran, Feier

    Antrenor: Bogdan Andone

    UTA: Bg. Miron – Al. David (Jorza 70′), Gligor (cpt.), Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriş, I. Tănase, M. Vlad (Polgar 15′) – Curtuiuş (D. Copil 46′), Ad. Petre

    Rezerve neutilizate: Al. Barna – Cr. Costin, Covaci, Celea

    Antrenor: Laurenţiu Roşu

    Eliminat: Bogdan Burlă 9′ (roşu direct)

    Juventus rămâne în fruntea ligii a 2-a
    FC Braşov – Foresta Suceava 2-1
    FC Academica Clinceni – Metalul Reşiţa 2-3
    Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 0-3
    Luceafărul Oradea – Chindia Târgovişte 2-0
    CS Afumaţi – ACS Berceni 4-0
    Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Baloteşti 0-0
    Juventus Bucureşti – ASU Politehnica Timişoara 5-0
    Dunărea Călăraşi – Unirea Tărlungeni 1-0
    CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 2-0
    Olimpia Satu Mare – UTA Bătrâna Doamnă 3-0

    Clasament Liga 2
    1.Juventus Bucureşti                  31
    2.FC Braşov                                  28
    3.Foresta Suceava                        25
    4.Chindia Târgovişte                  24
    5.CS Mioveni                               24
    6.Olimpia Satu Mare                 23
    7.Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 22
    8.CS Afumaţi                               20
    9.UTA Bătrâna Doamnă           20
    10.CSM Râmnicu Vâlcea          16
    11.Luceafărul Oradea                16
    12.Dunărea Călăraşi                  16
    13.Dacia Unirea Brăila              16
    14.FC Academica Clinceni        14
    15.CS Baloteşti                            13
    16.Unirea Tărlungeni                12
    17.Metalul Reşiţa                        9
    18.Politehnica Timişoara          8
    19.ACS Berceni                            1
    20.Şoimii Pâncota                      1

    Marcatorul golului de 2-0, Florin Mureșan a fost și el împreună cu Ludușan la conferința de presă de după meci. ” Sunt fericit pentru victorie și pentru golul marcat. ” a punctat Muri care anul viitor și-a programat nunta pe 7 mai și va intra și el în rândul familiștilor de la Olimpia.

    Ludușan n-a strălucit ieri dar s-a făcut util în fața porții lui Miron. Fostul vâlcean spune că s-a adaptat rapid la Satu Mare și că se simte minunat la Olimpia. Acesta a ținut să amintească și că postul preferat e de vârf chiar dacă sezonul trecut la CSM Vâlcea a evoluat mai mult ca mijlocaș ofensiv.

    rosu

    Roșu resemnat: ” Am pierdut pe greșelile noastre!”
    „Din păcate debutul meu la UTA nu a fost așa cum mi l-aș fi dorit. Evoluția noastră a fost influențată încă din primele minute, când arbitrul a dictat penalty împotriva noastră și eliminare. Toată munca din această săptămână nu am putut să o punem în aplicare pentru că a trebuit să jucăm cu un om în minus. Am încercat să improvizez pe parcurs, pe unele posturi, cu anumiți jucători, însă trebuie să fim conștienți că am pierdut datorită greșelilor noastre. Vom corecta aceste greșeli și vom continua să muncim la fel de mult cum am făcut-o și săptămâna aceasta sau chiar mai mult, pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de situații. Ne dorim să câștigăm următorul meci. E foarte important să obținem o victorie pentru că această echipă are deja patru înfrângeri consecutive. Nu mai putem continua pe această linie, ci trebuie să câștigăm următoarea partidă.”

    andone

    Bogdan Andone recunoaște ”Mi-e greu să-i mai motivez!”
    Antrenorul Olimpiei , Bogdan Andone și-a felicitat din nou jucătorii pentru modul în care au tratat meciul cu UTA și pentru evoluție și dăruire, în condițiile unui adversar incomod, a unui teren moale și a unei vremi deloc prietenoase cu fotbalul. Iar peste toate, problemele financiare cunoscute.
    ”Am renunțat chiar la ședința video dinaintea meciului pentru a sta de vorbă în plus cu băieții. Păreau deja resemnați. Nu mai răspundeau la comenzi. Îi înțeleg că le e greu fără bani și unii au familii, copii mici, iar așteptarea asta ne apasă pe toți. Sper ca luni sau cel târziu marți să se dea o parte din restanțe căci altfel vor fi probleme mari!” a declarat Bogdan Andone.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE