More

    Sfârșit de săptămână luminat la Satu Mare

    lumina

    Acest sfârșit de săptămână a fost unul cât se poate de luminat la Satu Mare. Mai multe organizații din oraș au organizat o serie de acțiuni caritabile, fiind aprinse candele și gulguțe în trei locații din oraș.

    Candelele speranței
    Prima acțiune de acest gen s-a petrecut vineri seara, în pasajul Corneliu Coposu, când sute de candele ale speranței au fost aprinse în cadrul acțiunii de solidaritate numită ”Un milion de stele”, organizată de Caritas Satu Mare. Printre cei care au aprins aceste candele s-a numărat și subprefectul Altfatter Tamas, şi președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

    Banii adunați în urma acestei manifestări vor fi folosiți pentru dezvoltarea centrelor Caritas de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. În cadrul acțiunii internaționale de solidaritate a organizațiilor Caritas, tot în vineri seara au mai fost aprinse candelele speranței la Carei, Baia Mare și Sighetu Marmației.
    Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare s-a alăturat acțiunii de solidaritate în anul 2009. La început evenimentul a fost organizat la Satu Mare, iar în prezent în luna octombrie a fiecărui an se aprind cele un milion de stele ale solidarității în 4 orașe importante ale Diecezei.

    Festivalul Luminii, în Centrul Nou
    Sâmbătă seara, centrul municipiului Satu Mare a fost inundat de lumină. Mii de gulguțe au fost aprinse în cadrul a ceea ce generic se numește ”Festivalul Luminii”, acțiune organizată la Satu Mare de Cercetașii României, Centrul Local Satu Mare, fiind un eveniment care are loc la nivel național. Printre cei prezenți pe platou s-a aflat și campioana olimpică Simona Pop, care, alături de familia ei, a aprins câte o gulguță.
    Scopul acestei acțiuni a fost de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a-și aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune. La final, imaginea a fost feerică, iar sătmărenii care au ajuns pe platoul din Centrul Nou au fost surprinși de frumusețea evenimentului.

    lumina1

    Valul de lumină,  în Piața Libertății
    Tot sâmbătă seara, la poalele statuii lui Vasile Lucaciu din Piața Libertății, sute de sătmăreni au aprins lumânări în cadrul manifestării Valul de Lumină, eveniment international organizat in memoria copiiilor ce au plecat mult prea devreme din această lume. Evenimentul are ca scop principal atragerea atenției opiniei publice asupra faptului că în România mortalitatea infantilă este cea mai mare din Uniunea Europeană și că este necesar să se facă ceva pentru a opri acest fenomen. Cele trei acțiuni au avut succes în rândurile sătmărenilor, care au participat în număr mare.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE