More

    Ultima repetiție pentru Dakar 2017

    mani

    După trei săptămâni pline de aventură în Maroc și Spania, Mani Gyenes și-a mai trecut în palmares o performanță deosebită și e pregătit pentru competiția supremă din lumea auto-moto, Raliul Dakar!

    Dacă în Maroc la etapa de Cupă Mondială a avut probleme tehnice( i s-a rupt lanțul și a pierdut zeci de minute) , în Spania la Six Days Enduro sătmăreanul a mers ceva mai bine. În ciuda unei stări gripale ce l-a afectat în primele etape , Mani a avut un parcurs bun și la final a luat medalia de aur. Adică a terminat la mai puțin de 10 minute de învingător.

    “În primele două zile nu am fost bine, am pierdut mult timp pentru că am făcut febră. Cum am venit din Maroc, la Navarra gradele erau mai puţine. Chiar şi pe traseu luam medicamente. Mi-am revenit din ziua a treia şi am recuperat, m-am descurcat tot mai bine pe probele speciale. A trebuit să mă obişnuiesc şi cu motocicleta, una nouă, total diferită de cea pe care o aveam înainte. Până acum mergeam cu un 300 cc în doi timpi, la E3, iar acum am concurat la o categorie mai mică, la E2, cu o motocicletă în patru timpi. Nici acum nu pot să spun că o pot controla 100%, dar mi-a plăcut. Au fost zile foarte lungi, traseul destul de greu cu foarte multă piatră. Dar m-am aşteptat la aşa ceva. Ne-a plouat puţin doar în ziua a treia. Vreau să mulţumesc echipei din Ungaria care m-a ajutat cu asistenţa tehnică de-a lungul celor 6 zile “, a punctat Gyenes, singurul român de la ISDE. De remarcat că un american este cel care a câştigat concursul de la Navarra.

    “Medalia de aur nu înseamnă locul 1. Se aplică o regulă care spune că nu trebuie să fii mai slab cu 10% faţă de timpul obţinut de câştigător. Până în 25% se ia argintul, iar peste 25% se primeşte medalia de bronz. Sunt printre puţinii piloţi care s-au încadrat în cei 10%. Nu am primit medalia, organizatorii o vor trimite Federaţiei la sfârşitul anului” a mai amintit Gyenes care până acum a luat doar medalii de argint la Six Days Enduro.

    mani1

    Pauză până la Dakar
    Revenit acasă, Mani va avea acum timp să-și pregătească motocicleta pentru aventura de la DAKAR 2017. “Până la Dakar nu mai am nimic, pregătim motocicleta pentru vapor. În 25 noiembrie trebuie să o ducem în Franța la îmbarcare” a mai spus Mani Gyenes care a aflat între timp că a terminat pe 19 și nu pe 21 în Maroc, deoarece organizatorii au actualizat clasamentul final după depunctări.

    Mani nu va mai merge la ultima etapă a Campionatului Internațional de Endurocross din Ungaria pentru că are deja asigurat titlul de campion și în plus are și ceva dureri la un deget…

    Așadar un nou an excelent pentru cel mai bun rider din România și speranțe de o nouă clasare excelentă la Dakar, în 2017.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE