More

    Un proiect excepţional… Căminul Cultural Gerăușa

    gerausa2

    La câțiva kilometri distanță de Ardud, așezat într-un peisaj de poveste se află satul Gerăușa. Un sat mic, cu locuitori destul de puțini însă cu suflet mare.

    Ieri, a fost o zi deosebit de importantă pentru comunitatea din Gerăușa. Sute de invitați le-au călcat pragul cu ocazia inaugurării Căminului Cultural. Chiar dacă sâmbătă vremea nu dădea semne că se va îmbunătăți, duminică a fost una dintre cele mai frumoase zile de toamnă de până acum. Când s-a făcut ora 13.00 după o scurtă rugăciune, prefectul Radu Bud, împreună cu primarul Oviudiu Duma au tăiat pamblica de inaugurare și apoi cu toții au intrat în căminul nou-nouț.

    Pe noua scenă au luat cuvântul oficialitățile prezente iar apoi a început spectacolul propriu-zis. Au încântat publicul spectator Corul ARDENTE Mădăras, Cercul de balet al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud, Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” Ardud cu soliştii: Alina Sabău, Cornel Pop, Variu Viorel, Lucia Sabău, Alexandra Florescu, Mihai Papariga, Loredana Oros,Vlad Jurchiş, Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud; Cezar Petrovici – muzică folk, Marian Buzilă și Petrică Mureşan.

    gerausa

    “Mă bucur că este atât de multă lume adunată. Timpul ține cu noi, se vede că oamenii și-au dorit acest obiectiv și se bucură că au prin acest eveniment și posibilitatea să se întâlnească, să se reîntâlnească, unii cu alții după mult timp.Valoarea investiției este de 870 mii lei realizată prin fonduri de la Compania Națională de Investiții București, unde s-a depus proiectul, început în urmă cu patru ani.Multe emoții, multe nopți nedormite, pentru că la un proiect de o asemenea anvergură întotdeauna sunt foarte multe lucruri de rezolvat.Sunt pașii, sunt etapele impuse de legislație…și după o muncă asiduă și perseverentă s-a reușit realizarea acestui obiectiv foarte necesar”, a spus primarul Ovidiu Duma.

    S-a făcut reabilitarea din temelii a unui așezământ care era într-o stare de degradare avansată și care nu mai corespundea nici pe departe nevoilor actuale de condiții care trebuiesc oferite pentru evenimentele care se desfășoară într-un asemenea loc. Au rămas doar pereții goi fără tencuială, s-au făcut recompartimentări, s-a pus acoperiș nou, s-au realizat dotările de utilități de apă de canalizare, electricitate, încălzire centrală, plus dotările de interior aceasta însemnând mobilier, 230 de scaune, laptop-uri, retroproiector, sisteme de lumini, sisteme audio, boxe, mixere, tot ceea ce este necesar la desfășurarea evenimentelor în cele mai bune condiții.

    „Pe lângă investiția propriu-zisă a căminului , am considerat necesar să aducă un aport în plus și Primăria la amenajarea spațiului exterior, cu parcări, cu parc pentru desfășurarea și petrecerea timpului liber, un parc de joacă pentru copii.După prima zi în care s-au încheiat lucrările, zeci de copii au venit să se joace și au fost foarte fericiți”, a mai adăugat primarul Ardudului.

    În urmă cu patru ani s-a dat startul muncii birocratice, însă lucrările efective au început în primăvara acestui an. Deși termenul de finalizare a lucrărilor era prevăzut pentru sfârşitul anului 2017, firma care se ocupă de reabilitare a muncit extrem de bine și eficient, astfel că acum cetățenii se pot bucura de cămin.
    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE