More

    ”Cabinierul”, un spectacol care a atins sufletele sătmărenilor

    carabinierul

    Secția română a Teatrului de Nord a deschis stagiunea 2016-2017 cu spectacolul ”Cabinierul” de Ronald Harwood, regia Ovidiu Caiță. Deși spectacolul cu care secția română a debutat pe scena Teatrului de Nord a dorit să exprime tragedia pe care o trăiesc actorii uneori, înainte de a păși pe scenă cu zâmbetul pe buze, auditoriul s-a putut regăsi în fiecare trăire interpretată în mod impecabil de cei doi actori.

    Înainte de a urmări interpretarea actorilor, zecile de spectatori, care au umplut Sala Mare a Teatrului de Nord, au avut ocazia să vadă două suflete. Radu Botar și Ciprian Vultur au oferit spectatorilor șansa de a-și regăsi suferințele pe o scenă, într-o ambianță cu iz de viață și de moarte. Cei care au simțit durerea pierderii unei ființe iubite, cei care și-au rătăcit sensul de a trăi sau curajul de a merge înainte, au simțit fiorii din spatele fiecărui cuvânt rostit cu atâta sinceritate pe scenă. ”Cabinierul” nu se urmărește, se simte!

    Actorul Radu Botar a avut o întoarcere deosebită pe scena Teatrului de Nord. Domnul, rolul pe care acesta l-a interpretat cu atâta sinceritate și delicatețe sufletească nu a făcut decât să trezească sensibilitatea din spatele fiecărui spectator care se simte învins de neliniștile vieții. Pe de altă parte, Ciprian Vultur, actorul din spatele lui Norman, a aprins acea făclie a speranței, arătând faptul că, deși moartea înfrânge în final, curajul, dragostea și prietenia devotată sunt cele care ne țin în viață și ne fac fericiți cu adevărat. Când empatia față de suferința și neliniștea sufletească ajunge la un nivel mare, regizorul reușește să realizeze un spectacol atât de copleșitor precum cel de duminică seara.

    În încheierea spectacolului, cei doi actori au împărtășit cu publicul un moment intim și plin de emoție, și-au dat mâna și s-au îmbrățișat cu drag și sinceritate. „Câinii morţii reîncep să latre, cinici, pofticioşi, nerăbdători; Se tot sting luminile în teatre, noapte bună, domnilor actori!”

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE