More

    Tudor Gheorghe :”Vă dau un an din viața mea”

    lansare

    Cântărețul și compozitorul Tudor Gheorghe și-a lansat, marți, la Palatul Parlamentului, prima sa carte, “Vă dau un an din viața mea”, volum apărut la Editura “Scrisul românesc”.

    “De azi încolo veți avea ocazia să citiți o carte care nu e mare, se citește foarte ușor, este scrisă cu mult umor, cu tristețe, cu amărăciune, dar este o carte în care veți vedea, veți întrezări că urmează să scriu lucruri mult mai importante”, a afirmat Tudor Gheorghe la lansare.

    El a anunțat că pregătește o carte de proză.

    “Sigur că acum urmează să public încă o carte de proză scurtă, ca să-mi fac mâna cum se zice, am și scris aproape jumătate din ea, și după aceea mă voi apuca să scriu și eu, ca orice intelectual român serios, o carte mai grea, un roman mai interesant. Să sperăm că voi avea tenacitatea, răbdarea să fac acest lucru”, a adăugat Tudor Gheorghe.

    Artistul a povestit că a fost întrebat de mai multe ori când își va publica propriile poezii și a spus că a considerat că este mai bine să se pună “în slujba marilor poezii românești”.

    “N-am publicat propriile poeme fiindcă am considerat să mă pun mai bine în slujba marilor poezii românești. Oricât de frumoase vor fi poeziile mele de dragoste, niciodată nu vor fi ca cele ale lui Arghezi. Am înțeles să mă pun în slujba marilor poezii românești și să mă ignor pe mine. (…) Va veni o vreme în care să public și versurile pe care le-am scris”, a mai spus Tudor Gheorghe.

    Prefața volumului este semnată de Dumitru Radu Popescu iar coperta este realizată de Adrian Tudor, fiul Georgetei și al lui Tudor Gheorghe.

    Volumul va putea fi achiziționat în București și la concertul “Toamna Simfonic”, pe care Tudor Gheorghe îl va susține miercuri la Sala Palatului.

    La evenimentul de lansare au fost prezenți, printre alții, academicianul Dumitru Radu Popescu, cantautoarea Maria Gheorghiu, prof. univ. dr. Florea Firan, din partea editurii “Scrisul românesc”, fostul Ministru al Turismului Dan Matei Agathon, fostul director al SRI Virgil Măgureanu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE