More

    Peste 1.500 de persoane, implicate în scrutinul electoral din Satu Mare

    scrutin

    Pentru ca alegerile parlamentare din data de 11 decembrie să se desfășoare în condiții optime, la nivelul județului Satu Mare sunt imnplicate 1.530 de persoane, potrivit celor afirmate ieri, în cadrul ședinței ATOP, de subprefectul Tamas Alfatter.

    Astfel, pentru cele 334 de secții de votare este necesar câte un președinte și câte un locțiitor al acestuia, adică 668 de persoane. La aceștia se mai adaugă alți 334 de operatori pe calculator, adică 1002 persoane. De asemenea, mai trebuie avut în rezerve alți 334 de operatori calculator de rezervă, însă aceșțtia din urmă nu vor intra în activitate decât în cazul în care operatorul desemnat oficial nu poate ajunge la secția de votare sau tableta se defectează.

    Din personalul tehnic auxiliar mai trebuie să facă parte și 73 de informaticieni, adică câte unul pentru fiecare comună, câte doi pentru fiecare oraș și câte trei pentru municipii.

    În total, la nivelul județului Satu Mare, de alegerile parlamentare vor fi angrenate 1.457 de persoane, la care se mai adaugă cei 73 de informaticieni, astfel că, în total, se ajunge la un număr de 1.530 de persoane.

    Subprefectul Alfatter a mai rpecizat că, înainte de alegeri, la nivelul județului Satu Mare va fi organizată o amplă campanie de informare a cetățenilor cu drept de vot cu prvire la riscurile și sancțiunile la care se supun în cazul în care nu respectă legea. Pentru aceste alegeri, amplasarea mijloacelor de propagandă electorală în orice alte locuri decât îăn cele special amenajate pentru afișaj electoral este interzisă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE