More

    Proiect interesant lansat în premieră națională de AJF Satu Mare

    ajf1

    Moment important, i-am putea spune chiar istoric dacă n-ar suna prea pompos, ieri, la sediul AJF Satu Mare.

    Într-o conferință de presă, susținută de președintele Ștefan Szilagyi împreună cu trei profesori importanți din lumea fotbalului juvenil sătmărean, Dorel Ziman, Mihai Sabău și Dacian Nastai a fost lansat un proiect dedicat copiilor și juniorilor din fotbalul sătmărean.

    Este vorba de un parteneriat în trei, AJF Satu Mare-FRF- Draxlmaier prin care din această toamnă la nivel de județ vor fi înființate selecționate la diferite categorii de vârstă.

    ”Vom începe în primul rând cu selecționata 2003. E prima categorie care intră deja la fotbalul în 11. E un proiect susținut de AJF cu ajutorul celor de la Draxlmaier, deci cu finanțare privată , prin care vrem să strângem într-un singur lot cei mai valoroși copii din această generație.Vrem să facem ceva pentru copiii din Satu Mare” a spus președintele AJF-ului, Ștefan Szilagyi. Acesta a fost completat de directorul LPS Satu Mare, Dorel Ziman care a amintit că acest program reunește la un loc toate școlile de fotbal și cluburile care cresc copii în județ. De altfel de selecționata 2003 se vor ocupa antrenorii Florin Fabian și Robert Abrudan de la Primavera și respectiv Il Calcio urmând ca de selecționata 2002 să răspundă Dacian Nastai și Mihai Sabău.

    ”E o șansă în plus pentru acești copii care vor avea câte două antrenamente comune pe săptămână plus meciuri amicale și cantonamente. Va crește și concurența căci în timp cu toții vor fi motivați să lupte să facă pasul spre acest lot ” a declarat Mihai Sabău.

    Prezent în calitate de referent zonal al FRF la nivel de juniori, Dacian Nastai s-a arătat încântat că în sfârșit s-au așezat la aceeași masă toți cei care se ocupă de juniori la nivel de Sătmar. ” E un proiect ambițios de care FRF nu are cum să nu țină cont. Ne ajută și pe noi ca referenți zonali să urmărim și să monitorizăm cei mai talentați copii”, a spus Nastai care azi va participa cu șapte jucători din 2002 din județ la o acțiune de selecție la Salonta.

    De remarcat că la acest program și-au anunțat participarea și susținerea și foștii internaționali sătmăreni , Iosif Vigu și Daniel Prodan precum și fundașul lui Southampton, Florin Gardoș.

    ”Eu cred că jucătorii sătmăreni merită o mai mare atenție și trebuie ajutați, nu doar din vorbe.Cu siguranță că vom aduna în jurul acestui proiect toți oamenii importanți din fotbalul sătmărean. M-aș bucura dacă această inițiativă s-ar generaliza și ar fi îmbrățișată de cât mai multe AJF-uri.Așa cum am lansat ideea cu cadetul obligatoriu în 1999-2000și apoi aceasta a fost preluată în timp de FRF , așa sperăm că vor răspunde și alții la această provocare” a mai spus Ștefan Szilagyi.

    Legat de participarea în liga elitelor la U 19 , Dacian Nastai a spus că a promis acestei generații de la LPS Satu Mare că o duce până la capăt pentru că el crede în potențialul acestor băieți.
    ”Sunt jucători care au șansa lor de a ajunge la o performanță deosebită la nivelul lor . Apoi trebuie să-i ajutăm să joace și să facă pasul spre fotbalul mare . Păcat că la Satu Mare nu prea are nimeni ochi pentru ei . Poate va mai promova o echipă din județ în Liga a 3-a, ar fi foarte important să le oferim șanse să crească și să progreseze” a mai punctat Nastai.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE