More

    Actori din București, în spectacol la Satu Mare: viață, iubire, trădare

    Un spectacol care se joacă din anul 1997 pe marile scene ale României, ajunge în această lună la Satu Mare. Îndrăgiți actori ai scenei românești vor juca personajele unui spectacol învăluit de omenești melancolii.

    Câștigătorul premiului UNITER, la Satu Mare

    Spectacolul ”Cafeneaua” este descris drept bufonadă amară, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. “Cafeneaua”, a cărei premieră a avut loc în 1997 la Teatrul Bulandra, şi-a câştigat statutul de spectacol record, atât sub aspectul longevităţii, cât şi în ceea ce priveşte popularitatea. Pentru rolul Wally din ”Cafeneaua” de la Teatrul Bulandra, şi pentru rolul din spectacolul ”Unde-i revolverul?” de la Teatrul Nottara, Horaţiu Mălăele a primit în anul 1998 premiul UNITER pentru cel mai bun actor.

    Protagoniştii spectacolului sunt mari actori ai scenei româneşti: Emilia Popescu, Dana Dogaru şi Horaţiu Mălăele, care vor juca personajele Louise, Wally Murdock și Janet (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani);

    O piesă pentru suflete neliniștite

    O comedie în care râsul capata gustul sarat al lacrimilor. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.Pe parcursul comediei, râsul va căpăta gustul sărat al lacrimilor, dominant fiind spectacolul despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate. Un spectacol de calitate, amuzant, spumos, reconfortant, învăluit în omeneşti melancolii. Horaţiu Mălăele transformă o dramoletă americană mofluză într-o explozie de umor şi de emoţie.

    ”Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile si nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglinda vie şi spăimântătoare a vieţii noastre pe pământ”, spune Horațiu Mălălele despre rolul său în ”Cafeneaua”.

    Spectacolul se va juca luni, 6 martie, la Casa de Cultură din municipiul Satu Mare, între 20.00 – 22.00. Prețul unui bilet este de 100 de lei, putând fi cumpărate de pe site-ul www.startickets.ro

    Vor juca pentru noi…

    Valentin-Horațiu Mălăele, născut în Târgu Jiu, este actor, regizor, caricaturist și scriitor. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, clasa profesor Octavian Cotescu. A jucat primul rol în 1974, la Studioul Casandra, intepretându-l pe Fabinard, în spectacolul „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, în regia lui Ovidiu Schumacher.

    Emilia Popescu, născută în București, este actriță și vedetă de televiziune.  A fost decorată la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

    Actrița Dana Dogaru s-a născut la București. Din copilărie a fascinat-o scena și a dorit să fie actriță. Dana Dogaru spunea: ,, Această artă este ca o interminabilă și fascinantă călătorie cu trenul…este de dorit să se oprească în momentul în care tu, actorul, încetezi din viață’’. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale – București, promotia 1976. Debutul în teatru a avut loc în 1977, când a jucat rolul Eva din spectacolul „Ulciorul sfărĺmat“, la Teatrul Nottara.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE