More

    Grădinițele din Satu Mare, implicate într-un proiect de compostare a deșeurilor

    gradinite

    Grădiniţele din municipiul Satu Mare sunt implicate într-un proiect de compostare a deşeurilor vegetale, printr-un proiect al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), intitulat “Cu mic cu mare la compostare”. Startul campaniei a avut loc miercuri, la Casa Verde, în prezenţa reprezentanţilor celor 16 grădiniţe, ai administraţiei locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

    Prin acest proiect, grădiniţele vor primi câte un compostor având o capacitate de 280 de litri, în care vor aduna resturile vegetale din curţile grădiniţelor, coji de legume şi fructe, şi alte materii organice şi le vor lăsa într-un colţ al curţii pentru a se transforma în compost. Acest compost va fi ulterior cântărit, adunat şi utilizat la amenajarea unei zone verzi în sensul giratoriu de la intersecţia B-dului Cloşca cu Rosetti.

    Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a atras atenţia asupra faptului că Satu Mare se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor şi a subliniat că prin această metodă de compostare cantitatea de deşeuri ce trebuie colectată se reduce foarte mult.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE