More

    Flori pentru sătmărence din partea PSD Satu Mare

    floripsd

    Reprezentanții Partidului Social Democrat Satu Mare au oferit ieri, de 8 Martie, flori sătmărencelor întâlnite pe stradă. Acțiunea a fost coordonată de președintele PSD pe municipiu, Radu Roca, iar din echipa care a oferit flori au mai făcut parte Adrian Micle, Gheorghe Rentea și Ioan Ardelean.

    Flori și urări de bine
    Acțiunea PSD Satu Mare a fost organizată în cinstea zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. ”În această frumoasă zi, Ziua Internațională a Femeii, oferim tuturor doamnelor și domnișoarelor întâlnite câte o floare însoțită de un călduros La Mulți Ani! și le transmitem să aibă parte de o primăvară frumoasă și însorită”, a precizat Radu Roca.

    În total, PSD-iștii sătmăreni au oferit circa o mie de garoafe femeilor întâlnite în zona centrală a municipiului Satu Mare. Sătmărencele au fost surprinse de gestul făcut de social-democrați, le-au mulțumit pentru flori și au transmis, la rândul lor, urări de bine și de primăvară frumoasă.

    Ce sărbătorim pe 8 Martie

    Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

    Ziua internațională a femeii este celebrată în multe țări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ține cont de diferențele naționale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Ziua internațională a femeii a apărut pe fondul mișcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord și în Europa.

    De 8 martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE