More

    Prințul Charles a sosit în România

    pag9

    Prințul Charles a sosit miercuri la București, pentru o vizită oficială de trei zile în România, în cadrul căreia va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu membri ai unor organizații neguvernamentale.

    Prințul de Wales a ajuns, miercuri, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București, unde a depus o coroană de flori. Ceremonia din Parcul Carol I a fost primul eveniment din cadrul vizitei oficiale în România a Prințului de Wales.

    După această ceremonie, Prințul Charles a plecat spre Palatul Cotroceni, unde, de la ora 17,00, a fost primit de președintele Klaus Iohannis.

    Administrația Prezidențială a anunțat că temele de discuție au vizat dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

    Șeful statului I a conferit Prințului Charles ‘Steaua României’ în Grad de Mare Cruce, în semn de ‘prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume’.

    Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

    Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută într-un interviu acordat AGERPRES că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

    ‘Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteței Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten și admirator al României, are o fundație aici, care susține prezervarea arhitecturii tradiționale și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale, spre exemplu’, a afirmat diplomatul britanic.

    El a subliniat că vizita Prințului Charles reprezintă ‘celebrarea și evidențierea forței legăturilor noastre bilaterale’.

    Paul Brummell a arătat că Prințul Charles va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu organizații care lucrează în domenii variate, dar care ‘au un numitor comun — implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România’.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE