More

    Laura Badea va continua proiectele lui Mihai Covaliu

    laura-badea

    Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat miercuri că noul președinte al Federației Română de Scrimă, Laura Badea, va continua proiectele lansate în perioada în care el a condus acest for sportiv.

    ‘’Sunt doi oameni care sunt foarte cunoscuți în scrimă și Laura Badea și Marius Florea, nu au nevoie de nicio prezentare. Oamenii din familia scrimei îi cunosc pe amândoi. Marius Florea a fost un foarte bun secretar general, cel puțin în perioada în care eu am fost președinte la federație, el și-a făcut treaba foarte bine, am colaborat cu el foarte bine. La rândul său, Laura Badea este campioană olimpică. Când spui campion olimpic, spui aproape tot. Este un om care și-a făcut foarte bine treaba la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Rămâne acum, ca din noua sa postură de președinte să își facă treaba și aici la Federația Română de Scrimă. Nu o să fie ușor. Sunt câteva proiecte aflate în derulare. Le-am lăsat o zestre, dacă pot spune așa, care asigură continuitatea în scrima românească. Mă preocupă și în continuare ce se întâmplă la Federația Română de Scrimă, îi sprijin cu tot ce se poate și sunt sigur că rezultatele vor veni’’, a spus Mihai Covaliu.

    Laura Badea a fost aleasă, miercuri, în funcția de președinte al Federației Române de Scrimă. În cadrul Adunării Generale, Laura Badea a primit 32 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Marius Florea, a obținut 18 voturi, un vot fiind anulat.

    Laura Badea a lucrat peste 12 ani la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Al doilea candidat, Marius Florea, a fost secretar general al Federației de specialitate.

    “Sincer, nu am avut emoții, până azi, când a trebuit să vorbesc în fața tuturor structurilor oficiale, a colegilor și foștilor antrenori. A fost o victorie frumoasă într-o luptă corectă”, a declarat Laura Badea după alegerea sa la conducerea scrimei românești.

    Întrebată dacă i-a folosit experiența de la COSR, fosta campioană olimpică a spus: “Am lucrat acolo cu oameni minunați. M-am format ca om, este greu când un sportiv de performanță termină cariera și ajunge într-un birou. Trebuie să știi să faci un referat, o notă de fundamentare, să elaborezi un proiect. A fost un atu că am lucrat la COSR”.
    La final, noul președinte al Federației Române de Scrimă a vorbit de proiecte. “Îmi doresc o echipă puternică, să fim ca o familie. Vreau să măresc numărul centrelor olimpice pentru juniori pentru că de acolo pleacă marea performanță. Voi colabora cu administrațiile locale, cu cluburile, voi încerca mereu să fiu aproape de oameni”, a precizat Laura Badea.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE