More

    Ideile cetăţenilor pentru îmbunătățirea vieții în Satu Mare

    satmar

    Sătmărenii sunt de părere că oraşul în care trăiesc poate evolua mai alert şi asta mai ales când vine vorba de infrastructură, igienă sau evenimente culturale. Întrebaţi fiind ce îmbunătăţiri ar aduce oraşului Satu Mare, oamenii au dat răspunsuri diverse.

    Satu Mare este un oraş minunat – după unele păreri pe care le poţi auzi la colţ de stradă. Alţii, mai volubili sau mai cu iz de reticenţă, consideră că lucrurile nu sunt tocmai atât de roz şi că s-ar putea face multe ca acest oraş să fie unul mai bun. “Aș pune mai multe țâșnitoare de apă potabilă și aș repara că… uitați cum arată orașul acesta… e într-o stare deplorabilă” – spune o femeie.

    Este binecunoscut faptul că la capitolul infrastructură se lucrează la îmbunătăţiri, dar poate cam lent în opinia unor sătmăreni. Ei consideră că autorităţile ar trebui să accelereze aceste procese de remodelare a străzilor şi a aspectului general al oraşului. Pe de altă parte, igiena sau numărul evenimentelor de calitate sunt alte probleme pe care oamenii le-au ridicat. “În primul rând mi-aș dori să fie menținută mai bine curățenia, dar cred că și de fiecare dintre noi în parte depinde acest lucru. Pe de altă parte, consider că serviciul de salubritate nu își face treaba cum s-ar cuveni” – a declarat o altă femeie. “Trotuarele sunt într-o stare inadmisibilă. În unele locuri efectiv ești în pericol… numai gropi peste gropi” – spune un bărbat.

    “Aș miza pe mai multe activități culturale. Cred că orașul Satu Mare e cam slăbuț din punct de vedere al muzicii, al cărților – înțelegeți ce vreau să spun. De asemenea, aș recomanda autorităților să își îndrepte atenția și înspre drumurile de la marginea orașului pentru că nu doar centrul cartierelor contează. Eu, locuind aproape de IPL, în 14 Mai, zilnic circul pe niște drumuri care sunt absolut catastrofă. Ca proaspăt șofer, voi avea nevoie cu siguranță de reparații la mașină curând dacă nu se va face ceva în această situație, dar din câte am înțeles, urmează”, este de părere un sătmărean.

    Până la anumite îmbunătățiri pe care ne-am dori să le vedem în Satu Mare, rămâne datoria noastră, a fiecăruia în parte ca cetățeni, să păstrăm un oraș cât mai curat, activ și, de ce nu, cu zâmbete pe fețe atunci când ieșim pe stradă chiar dacă ceea ce ne iese în cale ne place sau nu.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE