More

    Delegația germană a fost primită ieri de conducerea Consiliului Județean Satu Mare

    DSC_0824

    O delegaţie germană din Ostalbkreis se află în vizită oficială în judeţul Satu Mare pentru a discuta concret cu autorităţile judeţene despre implementarea unor proiecte comune. Aceasta a fost primită ieri de conducerea Consiliului Județean.

    Delegație germană impresionantă
    Delegaţia germană este formată din Volker Grab – primarul orașului Ellwagen, Karl Kurz – directorul economic al Prefecturii Ostalbkreis, Henry Forster – directorul executiv al managementului regional al deșeurilor din Ostalbkreis, Walter Hees – managerul clinicilor din Ostalbkreis și Klaus Wolf – directorul executiv al Direcției Administrația Publică Locală al Prefecturii Ostalbkreis.

    Aceştia s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare şi au discutat despre proiecte concrete comune atât în domeniul sanitar cât şi în domeniul economic. Din partea județului Satu Mare au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, consilieri locali, reprezentanți ai mediului de afaceri din județul Satu Mare.

    Proiecte concrete, nu înfrățire protocolară
    Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat, cu această ocazie, că în cadrul discuțiilor care vor fi purtate cu delegația germană se va discuta despre proiecte concrete, nu de o înfrățire protocolară.

    “Lucrăm pe proiecte concrete, să nu fie doar o înfrăţire protocolară, ci să fie ceva foarte concret în unele sectoare publice care sunt foarte importante şi pentru noi şi pentru dânşii. Vorbesc de sectorul de sănătate, de prelucrare a deşeurilor, de învăţământ dual, şi nu în ultimul rând, mediul de afaceri”, a spus preşedintele Pataki Csaba.

    În cursul zilei au avut loc mai multe workshopuri la Consiliul Judeţean şi la Spitalul Judeţean, unde s-a discutat despre viitoarele proiecte comune.

    După discuții, specialiștii Județului Satu Mare și ai delegației din Ostalbkreis vor pune în concordanță temele principale și proiectele posibile ale cooperării. Dintre aceste teme principale sunt învățământul dual, relațiile economice, administrația publică, sistemul sanitar, managementul deșeurilor și turismul.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE