More

    Plantare de pomi la Baba Novac

    POMII-PULI

    Ieri, 31 martie, a avut loc o amplă acțiune de plantare de pomi în pădurea Baba Novac sub auspiciile lunii plantării arborilor dintre 15 martie și 15 aprilie. La eveniment au participat o serie de oficiali ai instituțiilor din județul Satu Mare.

    Natura este un dar neprețuit pentru umanitate, iar pământul e necesar a ni-l face prieten poate acum, în zilele agitate pe care le trăim, mai mult ca oricând – a fost esența mesajelor transmise de către oficialitățile prezente la plantarea de pomi de la Baba Novac. Aici îi putem aminti pe prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, directorul executiv al Direcției Silvice Satu Mare Marcel Forțiu, șeful Ocolului Silvic Satu Mare Stelian Pop, dar și alți directori de instituții și reprezentanți ai Direcției Silvice din tot județul.

    Marcel Forțiu – directorul executiv al Direcției Silvice Satu Mare a făcut o prezentare detaliată a proiectului într-un discurs bine documentat, amintind și de vechea modalitate prin care muncitorii din domeniul silvic depuneau jurăminte mai demult și exprimându-și totodată ușorul regret că abundența de școli silvice din prezent a dus la o scădere calitativă în domeniu comparativ cu perioadele trecute.

    POMI-PILI-2

    La Baba Novac au fost pregătiți în jur de 2000 de puieți de frasin și stejar pentru plantare, cu scopul de a contribui la un aer mai curat în viitor pentru județul Satu Mare. Întreaga acțiune este sprijinită de Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor Romsilva. La eveniment s-a vorbit despre o mulțime de subiecte pe tema naturii printre care – în mod evident – și importanța arborilor. Astfel de acțiuni practice de conștientizare precum plantarea de pomi de la pădurea Baba Novac sunt o necesitate și este cu atât mai îmbucurător faptul cu cât ele sunt susținute de către instituțiile și oficialitățile județului Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE