More

    Derby special pentru Kovacs Istvan

    8

    Primul duel dintre noul FCSB şi Dinamo, în Liga I, a fost arbitrat de careianul Kovacs Istvan.

    Un meci tensionat, special, cum chiar Kovacs a caracterizat duelul de pe Arena Naţională. Dar un meci reper pentru careian pentru simplul fapt că a fost al 200-lea său meci pe care îl oficiază în primul eşalon.
    „ A trecut, deja mă gândesc la următoarele delegări. Practic a fost al doilea meu Steaua –Dinamo după cel din 2014” a punctat Kovacs.

    Supercupa disputata pe 25 iulie 2007, intre Dinamo si Rapid, a insemnat debutul lui Istvan Kovacs in fotbalul mare din Romania. Nu implinise inca 22 de ani… Delegarea la acest joc a fost o mare surpriza pentru toata lumea, inclusiv pentru el. A trecut peste inerentele emotii, conducand bine partida, ajutat fiind si de doi asistenti cu experienta – Cristian Nica si Aurel Onita.

    La 3 ani de la acel meci devenea cel mai tanar arbitru FIFA din Europa, pentru ca mai apoi sa ajunga sa oficieze in Champions League, ca arbitru aditional. S-a nascut, pe 16 septembrie 1984, la Carei. Istvan Kovacs a devenit arbitru in 1999, iar pana in prezent a condus 200 de jocuri in primul esalon.

    Iar după 10 ani de arbitrat la cel mai înalt nivel, Kovacs a ajuns la nici 33 ani al doilea arbitru din România şi în Top 100 la FIFA.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE