More

    Simpozion ştiințific la GOLDIȘ Satu Mare

    Simpozion-Științific-la-GOLDIȘ-Satu-Mare

    Ieri, 7 aprilie, a avut loc a doua ediție a simpozionului științific “Valorificarea cercetării științifice – condiție a dezvoltării locale sustenabile” la Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad – filiala Satu Mare.

    Conf. univ. dr. Olimpia Neagu a menționat că “Simpozionul a fost inițiat anul trecut de către regretatul profesor Gavril Ardelean. Noi continuăm această tradiție – și anume a prezenta rezultatele cercetărilor științifice pe care cadrele didactice și cercetătorii de la universitatea noastră le realizează și de a pune în evidență care este contribuția acestor rezultate la dezvoltarea durabilă locală. Este vorba de studii în domeniul economiei, ecologiei și protecției mediului, societății, al dezvoltării sociale, istoriei, sociologiei și așa mai departe. Toate aceste rezultate trebuie puse în sprijinul dezvoltării durabile. Altfel, cercetarea nefiind un scop în sine, este normal ca rezultatele să fie puse în sprijinul dezvoltării comunităților locale.”

    La eveniment au participat cadre didactice de la UVVG filiala Satu Mare și Baia Mare, precum și alți cercetători și specialiști din municipiul și județul Satu Mare, spre exemplu un cercetător din cadrul Muzeului Județean de Istorie Satu Mare.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE