More

    Nebunie înainte de Paște la Satu Mare

    nebunie

    Mii de sătmăreni au împânzit ieri magazinele şi pieţele din municipiul Satu Mare în goana lor după ultimele cumpărături de Paşte. În această situaţie, şi traficul a devenit foarte greoi, mai ales în zonele centrale şi în jurul celor două poduri de peste Someş. La punctul de sacrificare din Piaţa de Vechituri zeci de sătmăreni aşteptau cu mieii la rând, în timp ce alţii nu mai aveau răbdare şi îşi duceau mieii vii acasă. Reprezentanţii marilor magazine spun că vânzările în această perioadă s-au dublat faţă de zilele obişnuite.

    Rând uriaş la sacrificarea mieilor
    Piaţa de Vechituri era plină ochi ieri, atât de fermieri care au adus miei spre vânzare, cât şi de cumpărători. Potrivit celor afirmate de administraţia pieţei, peste 700 de miei au fost aduşi ieri spre vânzare. Dintre aceştia, până în jurul orei 11.00 au fost sacrificaţi deja 132, ajungându-se, în total, la peste 500 de miei sacrificaţi.

    În faţa punctului de sacrificare erau înşiraţi peste 40 de miei care îşi aşteptau soarta, iar măcelarii nu mai conteneau cu munca. O parte dintre sătmăreni nu au avut răbdare să stea la rând şi şi-au dus acasă mieii vii.

    Înghesuială în magazine
    Sătmărenii care nu au avut treabă în Piaţa de Vechituri au dat buzna în marile magazine. Raioanele de carne şi preparate din carne erau cele mai aglomerate. “De dimineaţă, de la ora 8.00, rândul este la fel de mare. Nu am avut nicio clipă de odihnă”, ne-a declarat unul dintre vânzătorii acestui raion.

    Carcasa de miel sau carnea de miel erau cele mai căutate. Dar sătmărenii cumpărau și pulpă de porc, fie doar afumată, fie afumată și fiartă, cârnați de porc, pulpă proaspătă de porc, cotlet de porc sau ceafă de porc. Și mezelurile treceau foarte bine. De asemenea, sătmărenii mai cumpărau băuturi alcoolice, răcoritoare, cozonaci, prăjituri şi pască. Potrivit reprezentanţilor mai multor magazine, în această perioadă vânzările s-au dublat faţă de o zi obişnuită.

    Trafic infernal
    Atâta vreme cât magazinele şi pieţele erau pline, şi traficul din municipiul Satu Mare a fost foarte greoi. Era o adevărată aventură să te afli în trafic în jurul orelor amiezii. Cele mai aglomerate străzi erau cele din zona centrală, din jurul pieţelor şi a marilor magazine, precum şi străzile care duceau spre cele două poduri de peste Someş.

    Totodată, atât podul Decebal, cât şi podul Golescu, erau traversate foarte anevoios din cauza aglomeraţiei. Nebunia de dinaintea Paştelui în municipiul Satu Mare a continuat până seara şi se aşteaptă să continue şi azi.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE