More

    Puștii fac spectacol!

    lps

    Meci extrem de spectaculos oferit sâmbătă la prânz de juniorii de la LPS și Ardealul Cluj în derby-ul din Liga elitelor la U 19.

    Candidate la calificarea în semifinale , LPS Satu Mare și Ardealul Cluj ne-au demonstrat că de multe ori un meci din campionatul juniorilor poate fi mai atractiv și mai interesant decât unul din liga a 2-a…Iar că fotbalul din Ardeal nu duce lipsă de jucători talentați.

    În 90 de minute am avut parte de patru goluri, patru lovituri de pedeapsă, din care două ratate, două bare, una a gazdelor la ultima fază, un gol anulat pe motiv de ofside…oaspeților și la final un rezultat de egalitate ce menține trupa lui Dacian Nastai pe primul loc în seria Vest a Ligii elitelor la U19.

    Meciul a început catastrofal pentru sătmăreni. Clujenii au deschis scorul în secunda…10 cu un șut direct de la mijlocul terenului peste portarul LPS-ului prins ieșit la marginea careului…Apoi până în minutul 10 Ardealul a avut 2-0 și a mai ratat un penalty, parat de portarul Alex Cadar…

    Încet sătmărenii s-au trezit la realitate și după un prim sfert de oră în care pe teren a existat doar Ardealul , LPS-ul a revenit în joc. Pe rând, Ciocan , Onea sau Cubas au ratat ocazii importante. Doar că golurile au venit abia în partea a doua…Primul a fost reușit de Ciocan din penalty în minutul 53 după un fault la Onea…Apoi același Ciocan a ratat o altă lovitură de pedeapsă în minutul 60…Execuție respinsă de portarul clujean…S-a jucat apoi cu garda jos , cu ocazii imense la ambele porți și totuși cu un gol egalizator venit tot din penalty, marcat de omul meciului, ONEA, în minutul 72. LPS-ul putea da lovitura în minutul 90 când bara l-a salvat pe portarul Ardealului la incursiunea lui Szekely.

    O remarcă pe final…Cum titularul Moroz a fost suspendat, LPS-ul l-a avut în poartă pe Alex Cadar, un jucător născut în 2002 și care reușit să treacă peste amărăciunea primirii primului gol în secunda 10 și să apere apoi un penalty și să-și salveze echipa în alte trei situații dificile.

    ”Am revenit de la 0-2 si asta conteaza pentru noi ca si grup. Baietii mei au caracter si mentalitate de invingator. Îi asteptam pe toti iubitorii de fotbal sa fie alaturi de noi la urmatorul joc”, a spus la final antrenorul Dacian Nastai, mulțumit până la urmă de rezultat.

    ”Continuăm să visăm frumos la o calificare în semifinale. Suntem pe primul loc și ținem încă departe Ardealul de noi. Urmează meciul de la Poli Timișoara unde dacă nu pierdem în mare parte rezolvăm calificarea. Ce ar fi să vedem o semifinală la Satu Mare cu Dinamo sau Viitorul Constanța? Cred că ar veni și mai multă lume la stadion” a mai declarat Nastai. LPS Satu Mare acumulează 50 de puncte și mai are de jucat la Poli Timișoara, acasă cu Pandurii și în ultima etapă în deplasare la LPS Bihorul Oradea.
    Tot în Liga elitelor U 19, Centrul de Excelenţă Timișoara- Olimpia Satu Mare 5-0.

    LPS SATU MARE- Cadar, Silaghi, Santai, Catuna, Opris, Micas, Nagy (cpt), Cubas( min 68 Forgacs), Onea, Szekely, Ciocan.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE