More

    Sătmărenii se pregătesc de minivacanță cu prilejul zilei de 1 Mai

    1mai

    Minivacanța de 1 mai se apropie. Sătmărenii au început deja să planifice modul în care vor sărbători cu acest prilej, de la ieșiri la iarbă verde, mici, grătare, excursii la cabane în județ până la sărbătorirea prin muncă pentru cei din mediul privat. Toată lumea speră însă la vreme bună.

    Cetățenii județului și municipiului Satu Mare așteaptă cu nerăbdare week-end-ul prelungit cu ocazia zilei de 1 Mai. Scopul principal este relaxarea, refacerea forțelor pentru muncă, dar poate mai ales petrecerea unui timp de calitate cu familia sau prietenii.

    Ziua de 1 Mai ca Ziua Internațională a Muncii datează oficial încă din 1889. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, după ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

    Pentru cei care vor alege să petreacă minivacanța în străinătate, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, le amintește sătmărenilor printr-o postare pe Facebook că au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. “Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce vă ajută să vă reconfigurați traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.” – apare pe pagina oficială a Instituției Prefecturii județului Satu Mare.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE