More

    Ziua Armatei Române, sărbătorită cu fast la Carei

    În fiecare an pe 25 octombrie, România sărbătorește Ziua Armatei, un prilej extraordinar de exprimare a respectului față de misiunea armatei române și în același timp ocazia ideală de amintire și recunoștință față de eroii care și-au dat viața pentru independența și libertatea țării în care trăim astăzi.În fiecare an pe 25 octombrie, România sărbătorește Ziua Armatei, un prilej extraordinar de exprimare a respectului față de misiunea armatei române și în același timp ocazia ideală de amintire și recunoștință față de eroii care și-au dat viața pentru independența și libertatea țării în care trăim astăzi.

    Manifestări însoțite de o vreme însorită

    Solemnitatea procesiunilor desfășurate la Carei a fost încununată de o vreme superbă pentru această perioadă a anului, aceasta determinând și un număr mare de cetățeni care au participat la festivitate. Manifestările au debutat cu primirea oficialităților sosite de la București – premierul Mihai Tudose, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, alături de alți oameni politici, deputați și senatori. Au fost prezenți totodată oficialii din autoritățile publice județene și locale. La Monumentul Ostașului Român din centrul Careiului a fost intonat apoi imnul de stat, după care a avut loc primirea ștafetei veteranilor Invictus și un moment de reculegere în memoria eroilor armatei române căzuți la datorie. După oficierea serviciului religios, a urmat depunerea de coroane și o defilare impresionantă a forțelor armatei române. De asemenea, la Carei au fost expuse și vehicule militare, pe care civilii au putut să le admire de aproape.

    Gânduri bune de la generația actuală și cea a viitorului
    La evenimentul de la Carei a luat parte și un “militar din viitor” al Armatei, un copil de 7 ani, care a stârnit admirația tuturor, pe nume Adrian Chira. Acesta a ținut un discurs în cadrul festivității și a recitat poezii în onoarea Armatei Române. “Vreau să fiu general pentru că este cel mai mare grad în armată. Mie îmi place foarte mult armata”, a spus Adrian Chira. “El reprezintă viitorul! La mulți ani Armatei Române!” – a declarat prim-ministrul României, Mihai Tudose. De asemenea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a adresat câteva cuvinte elogioase la adresa Armatei Române, aducând asigurări că aceasta va beneficia de sprijin maxim la fel ca până în prezent. “La mulți ani Armatei Române, la mulți ani ostașilor români. Au tot sprijinul nostru. Am muncit împreună și muncim împreună pentru ca din bugetul de stat să fie asigurate fondurile necesare atât pentru dotare la standarde NATO, cât și pentru condiții bune pentru toți cei care funcționează în Armata Română, atât din punctul de vedere al salarizării cât și al condițiilor de muncă.” – a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor. Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost așadar sărbătorită cu fast la Carei, un oraș foarte semnificativ din punct de vedere istoric – ultima brazdă de pământ eliberată de eroii țării în cel de-al doilea război mondial.

    Rareş Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE