More

    CSM Satu Mare a debutat cu dreptul în CEWL

    După cele patru succese consecutive din campionat, CSM Satu Mare și-a continuat seria pozitivă și în Liga Europei Centrale  acolo unde a reușit o victorie de senzație, scor 71- 54, în  fața echipei germane BC Pharmaserv Marburg, ocupanta locului 5 în campionatul Germaniei. A fost meciul de debut al sătmărencelor în CEWL, ”alb roșiile” revenind în competițiile europene după o pauză de cinci ani. După cele patru succese consecutive din campionat, CSM Satu Mare și-a continuat seria pozitivă și în Liga Europei Centrale  acolo unde a reușit o victorie de senzație, scor 71- 54, în  fața echipei germane BC Pharmaserv Marburg, ocupanta locului 5 în campionatul Germaniei. A fost meciul de debut al sătmărencelor în CEWL, ”alb roșiile” revenind în competițiile europene după o pauză de cinci ani.

    Așa cum ne-au obișnuit și în meciurile din campionat, elevele lui Marius Dobă au intrat ceva mai greu în meci și așa se face că primele două sferturi au fost adjudecate de nemțoaiace, 21-20, 12-11 iar la pauza mare gazdele conduceau cu 33-31.  ”Turbo Diesel” Satu Mare a început să tureze motoarele în sferturile trei și patru, pe care și le-au adjudecat la o diferență confortabilă, 12-6, 28-15 pentru ca la final scorul să arate 71-54 pentru o formație sătmăreană care crește de la meci la meci. Cu o Destiny Williams în zi de grație, marcatoare a 17 puncte, 15 recuperări și 2 asisturi și cu o Solopova imperială la recuperări (7) dar și foarte eficace sub panou (16 puncte) CSM Satu Mare a debutat fericit în CEWL, competiție unde în sezonul 2011-2012, cucerea medalia de bronz. De la gazde, cele mai eficace jucătoare au fost Katlyn Theresa Yohn și Finja Schaake, ambele cu 15 puncte marcate. După meci antrenorul gazdelor, Patrick Unger, a recunoscut superioritatea oaspetelor, în opinia lui condiția fizică a sătmărencelor fiind decisivă în stabilirea rezultatului final. Marius Dobă s-a declarat mulțumit de cum a evoluat echipa însă este conștient că mai sunt de pus la punct multe lucruri. CSM Satu Mare joacă duminică, 29 octombrie, al doilea meci din CEWL, în deplasare la ICIM Arad. Partida  va începe de la ora 18:00.

    BC Pharmaserv Marburg 54 – 71 CSM Satu Mare (21-20, 12-11, 6-12, 15-28)
    BC Pharmaserv Marburg: Katlyn Theresa Yohn 15puncte, Finja Schaake 15 puncte, Tonisha Vanee Baker 8 puncte, Stephanie Wagner 5 puncte, Diana Voynova 4 puncte, Paula Kohl 2 puncte, Kim-Malin Winterhoff 2 puncte, Paige Marie Bradley 2 puncte, Marie Bertholdt 1 punct;Antrenor: Patrick Unger;
    CSM Satu Mare: Destiny Williams 17 puncte (15 recuperări, 2 asist-uri), Marina Solopova 16 puncte (7 recuperări), Andra Mandache 12 puncte, Taneisha Harrison 12 puncte, Porchia Green 7 puncte, Renata Szmutku 4 puncte, Kristina Baltic 3 puncte, Marina Sfîrlea, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr;
    Antrenor: Marius Dobă

    Restul meciurilor din CEWL:• CSM Satu Mare – Ostrava (23 noiembrie)• CSM Satu Mare – Marburg (12 decembrie)• CSM Satu Mare – ICIM Arad (20 decembrie)• Ostrava – CSM Satu Mare (24 ianuarie 2018)

    Clasament Liga Europei Centrale (CEWL), Grupa B:
    1. BC Pharmaserv Marburg 3pct.2. CSM Satu Mare 2 pct.3. SBŠ Ostrava 1 pct.4. FCC ICIM Arad o pct.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE