More

    VIDEO/FOTO. Protest împotriva sensurilor giratorii la Burdea. Pensionarul Solomayer, în prim plan

    Pensionarul sătmărean Augustin Solomayer a ales un mod inedit de a protesta împotriva desființării trecerilor de pietoni de la Burdea odată cu înființarea sensului giratoriu din zonă.

    S-a postat în imediata vecinătate a stației de autobuz de la Burdea cu doua pancarde, una pe față, una pe spate, pe care se putea citi ”NU sensurilor giratorii, DA semafoarelor”.

    ”Primăria ignoră pietonii. Responsabilii din cadrul Primăriei fac sensuri giratorii fără să asigure traversarea pietonilor într-un mod sigur și cât mai aproape de intersecție. De exemplu, aici, la Burdea, de la fostul bar Rapid trebuie să mergi până la Luceafărul ca să treci pe sub Podul Decebal. Este inadmisibil! Sunt oameni invalizi, care sunt bolnavi, au artrită, sau bătrâni, la care este un efort deosebit să facă sute de metri în plus”, a declarat Augustin Solomayer pentru Gazeta de Nord Vest.

    Protestatarul și-a exprimat astfel clar nemulțumirea față de sensurile giratorii și dorește să se revină la semafoare și la reînființarea trecerilor de pietoni.

    Chiar dacă nu s-au alăturat protestatarului de la Burdea, mai mulți sătmăreni, în special cei mai în vârstă, susțin inițiativa pensionarului.

    La fața locului a ajuns și o echipaj al Poliției Locale care l-a legitimat pe protestatar (este posibil să-l fi și amendat) și a încercat să-l determine să renunțe la protestul său și să se ducă acasă ”că oricum nu rezolvă nimic în acest fel”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE