More

    FOTOGALERIE. INCENDIUL de la Moftin. De ce ”bubuie” sonda? Explicația autorităților

    Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat în dimineața zilei de azi(27 decembrie), împreună cu dr. Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și cu inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. Daniel Dragne la o evaluare în teren a incendiului de la sonda de gaze de la Moftinu Mare, evaluare urmată de o conferință de presă.

    Ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Moftin, convocată ulterior conferinței de presă de către primarul comunei, Gheorghe David a reunit factorii de decizie de la nivel local și a avut ca scop o informare tehnică, susținută de imagini, a evoluției acțiunilor întreprinse până în acest moment precum și a oferi o perspectivă a intervenției. La ședință au partcipat și reprezentanți ai companiei proprietară a sondei precum și a companiei specializată în stingerea acestui tip de incendii, ambele din Canada.

    Atât prefectul Darius Filip cât și Raed Arafat au insistat pe o corectă și completă informare atât a membrilor CLSU cât și a cetățenilor. În acest moment, conform specialiștilor, sonda nu prezintă un pericol pentru populație și se lucrează la eliminarea structurii metalice a sondei pentru a avea acces la gura acesteia.

    Zgomotul puternic și exploziile care se aud se datorează arderii gazului, care în acest moment se evacuează intermitent, permițând acumulări temporare. Toate eforturile echipelor de intervenție, atât din partea pompierilor cât și a experților se concentrează pe eliberarea accesului la puțul forat și menținerea arderii.

    Stingerea incendiului nu va pune nicio problemă din punct de vedere tehnic, cel mai important lucru îl reprezintă operațiunea de închidere a sondei și captare în siguranță a gazului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE