More

    FOTOGALERIE. Șoselele însângerate ale Sătmarului. Aproape 40 de sătmăreni au murit în accidente

    Se poate spune că șoselele din județul Satu Mare au fost, cu adevărat, însângerate anul trecut. Aproape 40 de sătmăreni și-au pierdut viața în urma unor cumplite evenimente rutiere produse în cursul acestui an.

    Tragedia de la Livada

    De departe, cel mai crâncen accident a fost cel produs îndata de 3 iulie la ieșirea din Livada când două surori și cei doi copii ai lor și-au pierdut viața. La volanul unui autoturism Honda, înmatriculat în Ungaria, se afla o femeie de 34 de ani, cu domiciliul în țara vecină. Aceasta venise, alături de fiul ei de 5 ani, la sora sa, de 44 de ani, din Livada. Cele trei persoane se aflau în autoturismul Honda, alături de un tânăr de 18 ani, fiul femeii de 44 de ani din Livada. Deci, practic, se aflau două surori (35 și 44 de ani) și doi verișori, copiii acestora (de 5, respectiv 18 ani).

    La un moment dat, mașina în care se aflau cei patru s-a izbit violent de un autoturism SUV Mercedes, la volanul căreia se afla un tânăr de 21 de ani din Dara. Impactul a fost nimicitor. Cele două surori au murit aproape instantaneu, fiind încarcerate. La scurt timp a decedat și tânărul de 18 ani. Copilul de 5 ani s-a mai luptat pentru viaţa lui. Chiar un elicopter SMURD a venit la locul accidentului pentru a-l prelua și transporta la Cluj, însă acesta a decedat.

    Copil de 15 ani, lăsat să moară

    La numai câteva zile după accidentul de la Livada, un copil de numai 15 ani a fost lăsat să moară, în noaptea de 6 spre 7 iulie, urma unui accident produs în satul Coca, din Țara Oașului, județul Satu Mare. Acesta se afla în mașina condusă de un bărbat în vârstă de 29 de ani alături de un alt copil, de aceeași vârstă cu el. Din motive neelucidate încă, la un moment dat, pe la miezul nopții, șoferul a pierdut controlul asupra mașinii care s-a izbit violent de un cap de pod. În urma impactului, cei doi copii au fost grav rănit, șoferul scăpând cu răni minore. Cum unul dintre copii și-a pierdut cunoştinţa în urma accidentului, ceilalți doi, adică șoferul de 29 de ani și copilul de 15 ani, l-au scos din mașină și l-au așezat pe iarbă.

    Văzând că nu reacționează la încercările lor de resuscitare, cei doi s-au speriat, au lăsat victima lângă mașină și au fugit. În momentul în care la fața locului a ajuns un echipaj medical, copilul de doar 15 ani decedase. Polițiștii l-au găsit în scurt timp pe șofer, care, la alcooltest, a avut o concentrație de 0,60 mg/l în aer expirat.

    Accident cumplit la Rătești

    Un alt accident deosebit de grav s-a produs în data de 19 mai, la Rătești, când două autoturisme s-au tamponat frontal. În urma impactului un copilul de un an și patru luni, și un adult, au decedat. De asemenea, o femeie însărcinată și un alt adult au ajuns în stare foarte gravă la spital.

    Carnagiu la Turulung

    Un adevărat carnagiu s-a produs în data de 28 iulie pe unul dintre drumurile județului Satu Mare. Un autoturism a fost spulberat de un TIR. Un bărbat a murit și patru victime sunt în stare gravă la spital. Cumplitul accident s-a produs în jurul orei 18.30, în localitatea Turulung, când, din motive încă neelucidate, un Tir a izbit frontal un autoturism în care se aflau 5 persoane. În urma impactului, trei din cele cinci persoane aflate în autoturism au rămas încarcerate.

    Forțele ISU Satu Mare au intervenit la fața locului cu 3 ambulanțe SMURD (Terapie Intensivă Mobilă și două EPA), o ambulanță aparținând SAJ, o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă. Victimele au fost descarcerate, însă una dintre ele, un bărbat de aproximativ 50 de ani, a decedat în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de paramedici. Celelalte patru victime, aflate în stare gravă, au fost preluate și transportate la UPU Satu Mare.

    Accident mortal la Satu Mare

    Un accident mortal a avut loc în data de 22 octombrie pe bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului, de 38 de ani, din localitatea Viile Satu Mare, care conducea autoturismul aflat în depășire, vătămarea gravă a unei persoane, de 32 de ani și vătămarea ușoară a altor trei persoane de 28, 39 respectiv 35 de ani.

    Aproape 40 de morți

    Cele trecute în revistă aici au fost doar câteva din cazurile de accidente mortale. În total, 39 de persoane au decedat pe șosele județului în cursul acestui an.

    Alte zeci de victime au fost grav rănite, unele foarte grav, și au ajuns la spital în urma unor astfel de evenimente rutiere.

    Ceea ce se poate observa este faptul că accidentele, mortale și grave, s-au produs pe toată suprafața județului, nu numai într-un anumit loc sau pe anumite șosele.

    Prin raziile sistematice pe care le fac în trafic, polițiștii rutieri încearcă să preîntâmpine astfel de tragedii. Dovadă stau și multitudinea de permise suspendate, peste o sută în perioada analizată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE