More

    Campanii antidrog pentru tineri la Satu Mare

    În cultura noastră drogurile au devenit o realitate, iar adulţilor le este greu să-şi imagineze că adolescentul pe care îl au în grijă poate deveni consumator de droguri. “Imunizarea” copiilor presupune o comunicare timpurie şi continuă. Atunci când copilul are o reținere să discute cu părintele sau persoana de referinţă din viaţa sa, cel mai probabil de jenă, va căuta răspunsuri și soluții în altă parte. Chiar dacă acestea provin din surse mai puțin demne de încredere. Riscul în această situație este să fie dezinformat și să adopte comportamente nepotrivite.

    Proiectul naţional „Cum să creştem sănătoşi”:
    Acest proiect presupune formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de tigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.

    Proiectul naţional „ABC-ul emoţiilor”
    “ABC-UL EMOŢIILOR” este un proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe conştientizarea de sine, abilităţile de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă și se adresează copiilor din clasele I si a II-a.

    Proiectul local „Povești terapeutice”
    ,,Povești terapeutice” este un proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: formarea unei atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi, identificarea şi exprimarea adaptativă a emoţiilor și dezvoltarea abilităţilor de relaţionare interpersonal și se adresează copiilor din clasele a III-a şi a IV-a.

    Proiectul local „Țigara, prieten sau dușman?”
    Acest proiect presupune formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul elevilor din clasele a V-a și a VI-a din judeţul Satu Mare, punând accent pe motivarea a elevilor de a rămâne nefumători și descurajarea experimentării consumului de tutun în rândul acestora, dezvoltarea unor abilităţi de refuz a fumatului, avantajele oferite de decizia de a nu deveni fumători.

    Proiectul european „Necenzurat”
    Proiect de formare în rândul elevilor (12 – 14 ani) a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri, la nivel naţional.

    Proiectul european „Fred goes net”
    Presupune realizarea de intervenţii timpurii în rândul elevilor (14-19 ani) care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima oară în legătură cu consumul de droguri în scopul evitării transformării consumului experimental şi ocazional în consum regulat.

    Proiectul naţional Mesajul meu antidrog, ediţia XV-a
    Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

    Campania naţională „#Pot Altfel”
    Creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale (15-64 de ani), cu accent pe populaţia şcolară (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis şi SNP (etnobotanice), în vederea neînceperii, respectiv, evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat de canabis.

    Campania ,,Alegeri conștiente”
    Se adresează tinerilor din casele de tip familial și vizează sensibilizare şi conştientizarea acestora cu privire la efectele consumului de tutun, alcool și droguri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE