More

    ALARMĂ!!! Virus care UDICE oameni, depistat în TOT județul. Un om A MURIT! Nu există leac

    Un virusl mortal pentru om bântuie în tot județul, potrivit ultimelor informații făcute publice de Ministerul Sănătă. Ultima evidenţă a Ministerului Sănătăţii arată că în judeţul Satu Mare sunt şase persoane infectate cu virusul West Nile pentru care nu există vaccin.

    În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018-6.09.2018 s-au înregistrat 166 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. În funcție de județul de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Dolj (27), București (25), Iași (16), Olt (20), Teleorman (11), Constanța (7), Bacău (7), Galați (6), Ilfov (4), Sibiu (5), Brăila (4), Mures (4), Satu Mare (6), Mehedinti (5), Giurgiu (2), Tulcea (2), Bihor (1), Botosani (1), Bistrita Nasaud (1), Alba (1), Covasna (1), Vrancea (1), Ialomita (1), Dâmbovița (3) Călărași (1), Suceava (1), Caras (1), Valcea (1), Hunedoara (1).

    În afară de primul caz, confirmat la o femeie din satul Porumbești, despre care GNV a scris pe larg, conform Ministerului Sănătății, în județul Satu Mare au mai fost depistate alte cinci cazuri de West Nile la persoane din Pomi, Supur, Cehal, Tiream și Pișcolt.

    Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

    SEMNE DE BOALĂ!

    Circa 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentați la cel mai apropiat cabinet medical: febră; durere de cap intensă; dureri musculare; vărsături; erupții cutanate.

    În cazurile severe, complicate care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apare şi alte simptome: rigiditate a gâtului; sensibilitate crescută la lumină; convulsii; frisoane; oboseală cronică; slăbiciune musculară.

    Ministerul Sănătăţii recomandă populației mai multe măsuri de protecţie:

    evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); asigurarea măsurilor de desecare a bălților cu apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

    Nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE