More

    EXTRAORDINAR. Dan Puric vine la Satu Mare. Când și unde îl pot vedea sătmărenii

     

    Cunoscutul actor și orator Dan Puric va veni, în scurt timp la Satu Mare. El va participa la un simpozion organizat de recent înființata Asociație ”Uniți pentru Satu Mare”.

    La finele săptămânii viitoare, Asociația va organiza la mega-evenimentul ”Satu Mare pentru Centenar”.

    Primul obiectiv al Asociației Uniți pentru Satu Mare este sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, moment astral întru devenirea și reîntregirea României. Pentru aceasta asociația va organiza prima ei acțiune publică, desfășurată sub genericul ,,Satu Mare pentru Centenar” în zilele de 21 și 23 septembrie.

    Astfel, în data de 21 septembrie 2018, începând cu ora 15.00, în Sala Mare de spectacole a Teatrului de Nord din Satu Mare, va avea loc un simpozion la care sunt invitați să conferențieze domnul profesor universitar dr. Ioan Bolovan prorectorul Universității Babeș- Bolyai din Cluj Napoca, precum și reputatul actor, scriitor și regizor de teatru Dan Puric. Acesta va susține conferinţa cu tema “Jertfa unirii noastre”.

    Potrivit organizatorilor orator înzestrat, Dan Puric nu doreşte să ofere soluţii, ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti şi reprezintă, în esenţă, biografia fiinţei noastre, aşa cum o cunoaşte marele actor, regizor şi scriitor.

    “Un popor care este veşnic lovit crunt de istorie, dar care nicicând nu a îngenucheat în faţa ei, ci numai în faţa marelui său vis, este un popor nobil şi de aceea Marea Unire este cununa biruinţei peste veacuri a acestui vis suprem, aşezată de Dumnezeu pe fruntea de martir a neamului românesc!”, a declarat Puric.

    Din cauza numărului limitat de locuri participarea la acest seminar va fi posibilă exclusiv pe baza invitațiilor care urmează să fie distribuite de către organizatori.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE