More

    Week-end încărcat pentru sătmăreanca Ioana Bran

    Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a avut parte de un sfârșit de săptămână foarte încărcat. Abia întoarsă de la Lausanne, sătmăreanca a vizitat duminică atât șantierul de la Stadionul ”Arcul de Triumf” și i-a premiat pe câștigătorii concursului de șah intitulat Bliț Centenar.

    În grafic la Arcul de Triumf
    Sâmbătă, sătmăreanca Ioana Bran s-a întors de la Lausanne, unde a participat la inaugurarea noului sediu european al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), organizație în care reprezint un mandat al Uniunii Europene.

    Duminică a fost la Stadionul Arcul de Triumf. Pentru această arenă se pregătesc investiții considerabile, stadionul fiind parte a proiectului EURO 2020. ”Am vizitat cu Alin Petrache, președintele FR Rugby, întreaga bază sportivă. Am discutat, respectăm planul, suntem în grafic.

    Bliț Centenar
    Tot duminică, Ioana Bran a petrecut câteva ore în compania a sute de copii care au participat la concursul-bliț de șah dedicat Centenarului. Copii extrem de inteligenți, unii care abia au început clasa întâi, dar care înțeleg șahul de parcă l-ar juca de-o viață.

    Festivitatea de premiere, oficiată de Ioana Bran, de președintele FR Șah Sorin Iacoban și de primarul sectorului 5 Daniel Florea a fost una specială, pentru că după premierea celor care s-au clasat pe podium la diferitele categorii, au fost răsplătiți și ceilalți participanți, fiecare copil plecând acasă cu câte un mic cadou.

    „Am trăit niște emoții deosebite, este ceva impresionant să vezi atâtea sute și sute de copii extrem de inteligenți, întrecându-se într-un sport nobil și care dezvoltă puterea minții. Le-am și spus, indiferent că au pierdut sau au câștigat, ei trebuie să plece fericiți acasă, pentru că la vârsta lor nu rezultatele primează ci plăcerea de a te întrece și de a-ți dezvolta spiritul de competiție. Și cine știe, poate într-o bună zi, dintre toți acești copii talentați, vor apărea și mari campioni”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, deputatul Ioana Bran.

    Raluca Jofi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE