More

    VIDEO/FOTO. ÎN SFÂRȘIT! Au început lucrările la NOUL POD peste Someș. Când va fi gata

    Unul dintre cele mai așteptate momente de sătmăreni s-a împlinit. Au fost începute lucrările la construirea unui nou pod peste Someș în municipiul Satu Mare. Este vorba despre al patrulea pod, cel care face parte din Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare.

    Cel mai important punct din Centura Sătmarului

    Practic, lucrările la Centura Sătmarului au fost demarate pe două fronturi cu două echipe. Una dintre acestea lucrează de la Drumul Careiului înspre Someș, iar cea de a doua de la bulevardul Unirii (drumul spre Petea) înspre Someș. În prima fază va fi construit podul peste Someș inclus în această Centură de ocolire. Acesta urmează a fi ridicat în zona Hotelului Dana I. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni, dar cel mai probabil vor fi exista întârzieri din cauza câtorva probleme cu devierea unor cabluri de înaltă tensiune.

    Podul de peste Someș, care va face parte din Centura Sătmarului, va fi în lungime de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. Va dispune de patru benzi de circulație (câte două în fiecare parte).

    Giorgio Gasparetto, reprezentantul constructorului Centurii Sătmarului, Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că se va pune un accent deosebit pentru construirea acestui pod. ”Este cel mai important punct pentru noi și de construirea acestui pod ne vom ocupa prima dată. Avem în vedere să începem construcția Centurii din 5 puncte diferite, însă cel mai important este podul”, a spus pentru GNV Giorgio Gasparetto.

    Despre Varianta de Ocolire a Sătmarului

    Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

    După traversarea căii ferate, traseul variantei de ocolire se îndreaptă către nord – vest, intersectându-se cu DN 19 (km 128+000) Oradea – Satu Mare. Această intersecţie va fi amenajată denivelat, cu un pasaj superior, asigurându-se şi conexiunea cu DN 19, prin intermediul unui nod rutier, care are prevăzută o intersecţie giratorie, dispusă chiar sub pasajul peste drumul naţional. În continuare, varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea suprastructurii de 651.10 m, inclusiv viaductele de acces la pod, dispus între digurile de apărare ale municipiului. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire) se realizează prin intermediul unei intersecţii giratorii, la nivel.

    Conexiunea Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare cu reţeaua rutieră existentă de interes national şi judeţean se va face prin intermediul a patru noduri rutiere.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE