More

    Spectacol încă de la primul meci al toamnei

    Primul amical în noua formulă a adus și prima victorie pentru baschetbalistele de la CSM Satu Mare.

    În fața a 300 de spectatori CSM Satu Mare a trecut la limită de DVTK Miskolc, 73-72 după un meci spectaculos cu ritm, suspans și cu dese răsturnări de situație. Trupa lui Dobă a surprins plăcut încă de la prima apariție pe parchetul sălii LPS în această toamnă.

    Venite după o perioadă de trei săptămâni de acumulări și de antrenamente fetele noastre au arătat o poftă deosebită de joc în fața unui adversar ce, cel puțin pe hârtie se arăta a fi superior.


    Miskolc a condus în primele minute dar grație reușitelor de la distanță marca Andra Mandache, CSM-ul a terminat în avantaj , 28-25 după primul sfert. A urmat un sfert doi controlat clar de trupa noastră care a arătat un plus de agresivitate și de viteză , 44-39 rezultat la pauză.

    Marius Dobă a încercat să ruleze tot lotul iar oaspetele au profitat oarecum de desele schimbări de la noi și au întors rezultatul reușind chiar să conducă pe tabelă, 66-63. Venită de pe bancă, Andreea Lazăr a readus gazdele în avantaj și finalul a fost unul ce i-a ridicat pe spectatori în picioare. Kika Baltic a punctat de dfouă ori de la libere pentru 73-72 iar în ultimele 17 secunde oaspetele n-au mai găsit coșul victoriei chiar dacă au avut de trei ori șansa de sub panou!


    O victorie de moral am putea zice obținută în fața unui adversar obișnuit cu meciurile tari din FIBA Cup. Miskolc e în ultimii ani mereu în top în prima ligă din Ungaria. De remarcat că de la ambele echipe au lipsit câte o jucătoare.

    Shatori Walker-Kimbrough ce evoluează în WNBA s-a alăturat lotului lui DVTK abia sâmbătă iar la CSM Satu Mare, Promise Amukamara e cu naționala Nigeriei la Mondiale.

    Cu Amukamara 25 de minute pe parchet, Nigeria a cedat în primul meci de la mondiale, 68-86 în fața Australiei .

    Urmează dubla cu Rapid București din Cupa României. Vineri de la ora 18 si sâmbătă de la ora 12, ambele meciuri în sala LPS.

    CS Municipal Satu Mare – Aluinvent DVTK 73-72 (28-25, 16-14, 13-16, 16-17)

    Sala LPS. Arbitrii: : Stretea Mate, Goina Octavian , Dan Narcis
    CSM Satu Mare: Mandache 20/15, Olah, Uiuiu, Lazăr 4, Denson 10, Baltic 14, Kadar, Moldoveanu, Huțanu, Tavić 11/3, Pop, Lloyd 14. Pane Antrenor Marius Dobă.

    Aluinvent DVTK: Medgyessy 8, Kányási 14, Skorić 14, Šulčiūtė 9/3, Mokango 14 csere: Kiss A 6, Zele, Katona 5/3, Szabó F..2, Frindt, Eperjesi.Antrenor : Cziczás László. Înregistrarea partidei va putea fi urmărită luni seara de la ora 21.30 la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE