More

    Donca vrea să scrie istorie cu Progresul Spartac

    Mijlocașul sătmărean Mircea Donca este vedeta acestei săptămâni pe site-ul oficial al clubului la care evoluează, Progresul Spartac București. Motivul îl reprezintă faptul că exact în ziua meciului de Cupa României cu Universitatea Cluj, miercuri, pe 26 septembrie, fostul olimpist împlinește frumoasa vârstă de 22 de ani.

    Întrebat cum vede viața fotbalistică, Mircea Donca răspunde plin de entuziasm și optimism: ”Viața se vede foarte frumos. Am o întreagă carieră înainte. Chiar dacă rezultatele în campionat încă nu sunt satisfăcătoare, am încredere în colegii progresiști”.

    Despre meciul de cupă
    Mircea Donca este unul dintre cei care poate avea o referință competentă cu privire la capacitatea de joc a clujenilor scrie site-ul progresiștilor. Sătmăreanul Progresului Spartac recunoaște că…: ”Îi cunosc pe majoritatea componenților echipei Universitatea Cluj. Cu unii am fost coechipier sau adversar la juniori, împotriva altora am jucat când eram legitimat în liga secundă, la Olimpia Satu Mare. Clujul este o echipă foarte puternică, alcătuită din jucători valoroși. Și ei au avut evoluții oscilante, dar Cupa României a fost întotdeauna o provocare pentru ei. Anul trecut au ajuns în optimile de finală iar acum, pe lângă promovare, țintesc și un traseu cât mai lung în Cupă”.

    În ciuda plusului de experiență și valoare a celor de la U, Mircea Donca e convins că echipa lui poate furniza surpriza zilei : ”Noi avem șansa noastră, avem terenul propriu și publicul de partea noastră. Suntem dornici să facem uitat startul ratat de campionat și să scriem istorie, calificându-ne mai departe”. Avem și potențial pentru un rezultat mare? Cheia este tot la Mircea Donca: ”Rezultatele din acest start de campionat pot fi catalogate drept mincinoase. Am dominat aproape toate meciurile, dar ne-am lovit de un ghinion teribil. Nu am înscris la timp, iar acest lucru ne-a costat puncte importante”.

    Despre golul cu Rapid
    Un subiect superb alături de Mircea Donca este magnificul gol din Giulești. ”Acel gol, primul al nostru în sezon, are o încărcătură aparte. Este o execuție pe care am exersat-o de multe ori la antrenamente și mă bucur că mi-a ieșit chiar în Giulești. În tribune, la acel meci a asistat și tatăl meu, care este rapidist. Lui i-am dedicat golul. Păcat însă că nu am reușit să câștigăm, deoarece reușita mea individuală ar fi avut o altă greutate legată de un rezultat pozitiv”, afirmă Mircea Donca.

    Despre începutul slab din campionat
    Partida cu Universitatea Cluj nu trebuie să eclipseze a doua deplasare a noastră în campionat, la Oltenița: ”Sezonul trecut, la Oltenița, am pierdut două puncte importante prin acel 0-0. Acum este momentul revanșei, mai ales că ne și trebuie un succes ca să spargem gheața. După aceea lucrurile se vor normaliza, dar ne trebuie victoria. Sigur că, în ordine cronologică și nu numai, vom aborda meciurile pe rând. Vă dați seama însă că un succes cu Universitatea Cluj ne obligă să jucăm doar la victorie și la Oltenița”, concluzionează Mircea Donca.

    Promisiune onorată
    Absolvent al Facultății de Geografie din cadrul Universității București, Mircea Donca și-a ținut promisiunea exprimată la precedentul interviu și a intrat la un curs de masterat, în cadrul aceleiași instituții, la specializarea ”Dezvoltare teritorială inteligentă”.

    Partida Progresul Spartac –U Cluj Napoca se joacă miercuri de la ora 16,30 la București.

    Programul 16-imilor

    miercuri, 26 septembrie 2018
    16:00 | UTA Arad – Politehnica Iaşi
    16:30 | Sporting Lieşti – CS Mioveni
    16:30 | CSM Slatina – Dunărea Călăraşi
    16:30 | Progresul Spartac – Universitatea Cluj
    16:30 | Bucovina Rădăuţi – Gaz Metan Mediaş
    16:30 | Academica Clinceni – FC Hermannstadt
    16:30 | ASU Politehnica Timişoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
    18:45 | Concordia Chiajna – FC Viitorul
    21:30 | Chindia Târgovişte – CFR Cluj
    joi, 27 septembrie 2018
    16:00 | Luceafărul Oradea – AFC Astra
    18:45 | Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele
    21:30 | Unirea Alba Iulia – FCSB

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE