More

    Președintele Olimpiei vrea pace cu galeria!

    poza-10

    Lucrurile la Olimpia ar trebui să se clarifice încet. Iar războiul dintre președintele Dan Băbuț și fanii de la Peluza Sud să se încheie cu un armistițiu. Cel puțin așa sperăm… Asta după ce în decurs de trei zile am avut parte de două conferințe de presă în care în prima suporterii au acuzat conducerea clubului și i-au cerut demisia președintelui și o alta , ieri, în care Dan Băbuț a venit cu argumente, acte și dovezi și a încercat să demonteze acuzațiile.

    Din capul locului Băbuț a făcut o precizare . ” Nu e un atac la galerie sau la vreo persoană din galerie, doar încercăm să răspundem punctual acuzațiilor care mi s-au adus”, a spus la început Dan Băbuț care apoi a lansat și o invitație la reconciliere galeriei.

    ” Nu trebuie să fim prieteni, dar important ar fi să vină la stadion și să-i susțină pe băieți. De acum toate actele și deconturile vor fi afișate pe site-ul clubului și vom avea o transparență totală” a transmis președintele clubului fanion.

    Csik, alături de Băbuț
    Alături de președintele și contabilul clubului la conferință a apărut și antrenorul Tibi Csik. Acesta a susținut că a venit neinvitat pentru a lămuri încă o dată ”episoadele Baia Mare” unde vina pentru neînțelegerile cu galeria i-ar aparține lui și nu conducerii executive.

    ”Eu îmi asum neînțelegerile de la acele meciuri. Eu m-am gândit mai întâi la cum ar fi mai bine pentru jucători dar până la urmă i-am înțeles pe suporteri și cred că ne-am prezentat onorabil în cele două meciuri!” a spus Csik care și-ar dori ca tot acest tărăboi să se termine pentru binele clubului. ” Toate aceste dispute ne afectează și pe noi și vestiarul. Și la Salonta mai mult jucătorii au fost atenți la ce se întâmplă pe margine.

    Despre performanțe
    Băbuț susține că Olimpia a avut performanțe sportive notabile atât la nivelul echipei mari cât și la cele de juniori. Astfel, în 2012 s-a reușit promovarea în Liga a III-a, în același an s-a jucat meciul de cupă cu Rapid. În sezonul 2013-2014 echipa a promovat în Liga a II-a unde a terminat pe locul șapte. În sezonul 2014-2015 Olimpia a terminat pe locul cinci, iar echipele de juniori au obținut performanțe notabile în competițiile în care au jucat. Tot atunci, echipa a doua a Olimpiei a terminat Liga a IV-a pe primul loc și a jucat barajul de promovare pentru Liga a III-a pe care, din păcate, l-a pierdut.

    Câți spectatori au fost la stadion?
    Dacă în sezonul 2012-2013 la meciurile Olimpiei au asistat 7.833 de spectatori, un sezon mai târziu numărul acestora a crescut la 11.870, iar în sezonul 2014-2015 au asistat la meciuri 13.867 de spectatori. Mai slab a fost sezonul actual, când, până în prezent, au fost vândute 8.678 de bilete la meciurile Olimpiei, ceea ce, după părerea lui Dan Băbuț, este o medie destul de bună pentru Liga a II-a.
    Iar totul s-a raportat la numărul de bilete și abonamente vândute lăsând la o parte copiii și invitațiile.

    Datorii de peste 800.000 lei
    Referitor la datoriile pe care Clubul Olimpia le are, Dan Băbuț a declarat , arătând și un tabel ștampilat și semnat, că acestea se ridică la 825.000 de lei din care 402.000 de lei restanțe la furnizori, 247.000 datorii la stat și 176.000 restanțele salariale la jucători. ”Asta în condițiile în care anul trecut am primit cu 400.000 de lei mai puțin decât am preconizat. Pe de altă parte, au mai intervenit cheltuieli neprevăzute cu echipele de juniori care s-au calificat mai departe în competițiile în care au jucat, iar pentru deplasările acestor echipe au mai fost cheltuiți alte 130.000 de lei. De asemenea, au mai fost jucate încă opt etape în plus, care au mai costat peste 100.000 de lei”, a explicat președintele Olimpiei.
    În momentul de față jucătorii mai au un salariu restant, cel de pe decembrie .Și-l așteaptă în 15 februarie pe cel din ianuarie!

    E nevoie în 2016 de 3,6 milioane de lei
    În ceea ce privește anul 2016, clubul a primit, pentru prima parte a anului, suma de 648.000 de lei, care sunt doar pentru cheltuieli de funcționare, fără salarii. Pentru a doua parte a anului sunt prevăzuți 710.000 de lei de la consiliul local. Împreună sunt circa 1,4 milioane care sunt doar pentru funcționarea clubului. ”Sunt obligații pe care le avem. Clubul are un buget pe 2016 de 2,6 milioane de lei, când noi știm că avem nevoie de 3,6 milioane de lei, cu tot cu salarii, ca să putem funcționa în Liga a II-a. Salariile au o medie de 130.000 de lei pe lună. La jucători, ajunge la 2.000 și ceva media. Deci jucătorii nu au salarii extraordinare”, a mai spus Băbuț.

    Dispus să renunțe la funcție
    Legat de acuzațiile că are două locuri de muncă, Dan Băbuț a anunțat că e dispus să desființeze funcția de președinte executiv de la club și atunci să preia altcineva îndatoririle lui. ” Să vedem cine își mai asumă bugete și cine mai umblă după bani ” . În plus președintele Olimpiei i-a invitat pe suporteri să își desemneze un reprezentant în Comitetul director care să vină la ședințe să vadă cum se iau deciziile și cum se conduce un club de liga a 2-a. Legat de strategia clubului aceasta e finalizată în proporție de 95% și în curând va fi publicată pe site-ul clubului.

    Miza pe sătmăreni
    Legat de jucătorii din lot, Dan Băbuț a prezentat o listă de nume pe care le-a readus acasă. ”Am încercat să aducem acasă toți sătmărenii valoroşi și avem și acum juniori la loturile naționale. Heil, Mureșan, Bujor, Villand, Schwarzkopf și lista e lungă de sătmăreni reveniți acasă. În plus avem juniorii care vin din urmă. Și acum sunt 9 în lot. Doar Curileac , Tincu, Lung , Bicfalvi și Gardoș au mai rămas sătmăreni ce joacă în alte părți și n-au trecut în ultimii patru ani pe la Olimpia” a amintit Băbuț.

    Vine și Brata
    Iar ca un ultim argument în favoarea jucătorilor sătmăreni, Băbuț a amintit că Olimpia e în negocieri cu FC Botoșani pentru transferul lui Ciprian Brata. Mijlocașul a fost în cantonament cu echipa şi a și jucat în amicalul cu ASU Poli Timișoara. Șansele lui să ajungă acum la Olimpia sunt de 95%.

    brata

    Din martie se revine la Olimpia 1921
    ”În momentul în care am înregistrat la OSIM numele de Olimpia 2010, am observat că numele de FC Olimpia 1921 nu apare nicăieri. Astfel că am luat măsuri să înregistrăm la OSIM acest brand, titular fiind Olimpia 2010. A fost acceptat, a trecut perioada de contestare, iar în martie trebuie să fie validată. Olimpia 1921 va reveni sătmărenilor”, a precizat Dan Băbuț.

    Acesta a adăugat că a înregistrat Olimpia 1921 având ca titular Olimpia 2010 pentru că altfel ar fi trebuit ca echipa să se întoarcă în Liga a V-a. ”Din acest motiv am înregistrat sigla pe Olimpia 2010 pentru a nu pierde locul din Liga a II-a. Așa vom schimba doar denumirea și sigla echipei”, a mai precizat Dan Băbuț. În această situație, din martie, imediat ce se primește validarea de la OSIM, jucătorii echipei Olimpia vor putea juca cu prima siglă a echipei, cea înregistrată în anul 1921.

    Înregistrarea conferinței de presă va fi difuzată luni seara de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE