More

    MAI renunță la centrul de imigranți din Tășnad

    tasnad

    Unitatea de Jandarmi din Tășnad nu îndeplinește cerințele necesare pentru cazarea migranților, este poziția oficială făcută publică joi (4 februarie) seara de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Reamintim că primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a dat publicităţii, în premieră, această informaţie în cursul zilei de joi dimineaţa.

    Ce spune MAI
    Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, unitatea din Tășnad a trecut printr-un proces de evaluare complex, alături de alte două locații aflate în Bumbești Jiu (județul Gorj), respectiv Câmpulung Muscel (județul Argeș). “Din dispoziția ministrului afacerilor interne, cele trei locații unde ar fi trebuit să fie amenajate respectivele centre au fost supuse unor evaluări complexe, constatându-se că acestea nu îndeplinesc cerințele necesare desfășurării în bune condiții a acestor activități. În urma acestor concluzii, ministrul Petre Tobă a dispus încheierea demersurilor de operaționalizare a acestor centre în locațiile respective și identificarea de către Inspectoratul General pentru Imigrări a unor alte soluții, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în sursa citată.

    Anunţul, făcut în premieră de Vasile Mitraşca
    Primarul Vasile Mitraşca a precizat joi dimineaţa că a primit vestea din partea deputatului PSD Octavian Petric şi a deputatului UDMR Erdei D. Istvan. “Noi am avut o întâlnire cu doi dintre deputaţii de Satu Mare. Este vorba despre domnul Petric şi domnul Erdei, pe care i-am rugat să facă anumite interpelări în Parlament vizavi de intenţia de a înfiinţa un centru pentru migranţi la Tăşnad. Acest lucru l-am anticipat şi s-a întâmplat. Răspunsul a venit astăzi (joi, n.red.). (…) De altfel, nici nu vedeam cum se putea înfiinţa un astfel de centru, într-o fostă unitate de jandarmi, înconjurată de pensiuni şi de hoteluri. Ar fi fost foarte greu de crezut că se putea întâmpla un asemenea lucru”, a declarat Vasile Mitraşca.

    Centru de recuperare a cadrelor MAI
    În schimb, primarul Tăşnadului a arătat faptul că se are în vedere construirea la Tăşnad, în fosta unitate a Jandarmeriei Române, a unui centru de recuperare a cadrelor Ministerului Administraţiei şi Internelor. “Sperăm că rămâne în calcul înfiinţarea unui centru de recuperare al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru cadrele din minister. Este un lucru pe care îl acceptăm şi categoric îl susţinem, pentru că ar veni să aducă servicii în plus, iar calitatea serviciilor ar creşte foarte mult”, a precizat Vasile Mitraşca.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE