More

    Trofeul merge în Austria

    scrima-(1)

    Satu Mare a demonstrat încă o dată că este o gazdă perfectă pentru competițiile de scrimă.O sală cochetă, sportive de calitate, program respectat la secundă totul pentru un concurs de ținută la Memorialul Ecaterina Stahl.

    Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, e și etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start s-au prezentat 54 de sportive din România, Austria, Cehia, Republica Moldova, Slovacia, Turcia și Ucraina.

    Cel mai bun rezultat al unei românce a fost obținut de către Rebeca Cândescu, de la CSA Steaua, care s-a clasat pe locul doi. În finală, Rebeca Cândescu a fost învinsă de Beatrice Kudlacek (Austria), scor 15-10.
    Austriaca a intrat extrem de hotărâtă în concurs și încă de dimineață a arătat că e una dintre favorite la titlu. A avut un parcurs perfect, în semifinale a trecut lejer de ucraineanca Anna Taranenko, 15-7.
    De partea cealaltă, Rebeca Cândescu a fost surpriza plăcută a turneului. Cu doi ani mai mică decât adversara din finală, Rebeca a reușit să treacă la mare luptă în semifinale de campioana națională en titre, Raluca Văcărașu, 15-13. Iar efortul depus și-a spus cuvântul, în ultimul act Rebecca nemaiavând resurse să revină în meci.

    Trofeul Memorial „Ecaterina Stahl”, acordat celei mai bine clasate sătmărence în concurs, a fost primit de către Andrea Potor, care a ocupat la final poziția 24.

    Celelalte sportive din România s-au clasat pe următoarele poziții: Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) – locul 3, Andreea Gheorghe (CSA Steaua) – locul 6, Anca Săveanu (CSA Steaua) – locul 7, Raluca Drăghici (CS Farul Constanța) – locul 8, Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – locul 11, Teodora Băloiu (CS Farul Constanța) – locul 22, Andreea Potor (CS Satu Mare) – locul 24, Melissa Korossy (CS Satu Mare) – locul 30, Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 36, Cristina Anderco (CS Satu Mare) – locul 43, Teodora Turdean (CS Satu Mare) – locul 45, Klaudia Figus (CS Satu Mare) – locul 46, Diana Șuta (CS Satu Mare) – locul 47.

    Evenimentul, organizat de către Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Satu Mare, și al CS Satu Mare, s-a bucurat, în partea sa finală, de prezența primarului orașului Satu Mare, Dorel Coica, a prefectului Eugeniu Avram și a altor personalități din lumea politică, socială și sportivă din urbea de pe Someș. Reprezentantul Federației Române de Scrimă la acest eveniment, sătmăreanul nostru Josif Szeppessi i-a acordat și o distincție specială la final primarului Dorel Coica. Pentru implicarea instituției pe care o conduce la organizarea acestui turneu.

    De remarcat că familia Stahl a pregătit premii și surprize nu doar celei mai bune sătmărence, ci tuturor celor patru medaliate. Iar momentul cel mai emoționat l-am avut la final când Beatrice Kudlacek a izbucnit în lacrimi în momentul intonării imnului de stat al Austriei.

    Săptămâna floretei de la Satu Mare s-a încheiat aseară cu Memorialul Vasile Costa la masculin. Vom reveni în ediția de mâine cu rezultatele.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE