More

    Star Wars, în topul preferinţelor cinefililor sătmăreni

    cinema

    Fast and Furious, Star Wars şi The Minions sunt filmele care ocupă primele trei poziţii în topul preferinţelor cinefililor din Satu Mare. Peliculele au avut încasări record şi la noi în judeţ, iar saga intergalactică a adus în cinematorgraf peste o mie de spectatori în doar o lună de zile. Filmele 3D sunt şi ele la mare căutare alături de … surpriză, peliculele româneşti.

    Filmele 3D, la mare căutare
    Fast and Furious, Star Wars şi Minions sunt peliculele cu cele mai mari încasări pe 2015 la nivelul judeţului nostru. Reprezentanţii cinematografului spun că cinefilii sătmăreni respectă în mare parte tendinţele publicului din Occident, preferă peliculele 3D, cele cu efecte speciale spectaculoase, dar şi proiecţiile care au fost puternic promovate la nivel internaţional. “Păstrând bineînţeles proporţiile, şi la Satu Mare, încasări importante au avut filmele intens promovate. Filmele 3D, cele de animaţie dar şi cele cu efecte spectaculoase sunt şi ele în topul preferinţelor dar nu doar acestea atrag sătmărenii la cinematograf. Pot să vă spun că, doar în luna decembrie, ultima peliculă a seriei Star Wars a adus peste 1000 de sătmăreni la cinematograf, asta în condiţiile în care filmul a rulat la noi pe ecrane şi în luna ianuarie”, a declarat Marius Crişan, reprezentantul cinematografului Ankona.

    Filmele româneşti, tot mai vizionate
    Sătmărenii se arată tot mai interesaţi şi de peliculele româneşti. Aferim şi Poveste de Dragoste sunt doar două dintre proiecţiile realizate la noi în ţară şi care au adus sute de spectatori în sălile de cinematograf. “Tot mai mulţi sătmăreni vine la cinematograf pentru a urmări producţiile autohtone. Pentru aceştia avem pregătită şi o surpriză. Este vorba de filmul “Usturoi” în regia lui Lucian Alexandrescu. Este un film în care spectatorii vor regăsi peisajul ardelenesc, el fiind filmat în regiunea Clujului. Pelicula, care a obţinut premii importante, vorbeşte despre aventurile comice a doi copii doar că joaca lor are semnificaţii mult mai profunde”, a precizat Marius Crişan, reprezentantul cinematografului Ankona. Iar cei care vor să urmărească peliculele preferate la cinematograf pot să îşi facă rezervările on-line, dar atenţie: biletele trebuie achitate cu cel puţin o jumătate de oră înainte de începerea proiecţiei! Lunar, peste 3.600 de bilete sunt vândute la casieria cinematografului.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE