More

    Victorie pe vânt şi ploaie

    oli-iuhas

    Olimpia Satu Mare şi-a continuat seria de meciuri amicale şi ieri a întâlnit formaţia de Liga a 3-a, Luceafărul Oradea. Meciul s-a jucat pe terenul II al Bazei Luceafărul din Sînmartin.

    Un joc desfăşurat pe vânt şi ploaie, în care cele două combatante şi-au împărţit reprizele.

    În prima, „luceferii” au fost mai activi şi mai prezenţi în jumătatea adversă. Prima şansă le-a aparţinut, dar Arnăutu a reluat cu capul peste din centrarea lui Drăgan (12). Trei minute mai târziu, Cigan a deschis scorul cu un şut pe jos de la 18 metri la care portarul Băican a scăpat mingea printre picioare (1-0). Sorian, cu un şut cu efect pe lângă vinclu (30), şi Roşu, şut din 12 metri scos cu piciorul de Băican (33), au generat emoţii la poarta adversă.

    Cu opt minute înainte de finalul primei părţi, Olimpia a avut şansa egalării la şutul lui Buhăescu din mijlocul careului la care Goia a scos de sub transversală.

    Greşeli taxate
    Rolurile s-au inversat după pauză, când sătmărenii au fost mai prezenţi în jumătatea bihoreană şi au taxat nesincronizările din apărare. Egalarea a venit în minutul 55, când Iuhas a valorificat un penalty printr-un şut plasat în dreapta lui Pap (1-1). Balanţa s-a înclinat în favoarea Olimpiei în minutul 66 la capătul unei acţiuni cursive, Rus a pasat pentru Sebi Ianc, iar orădeanul nu a ratat din 8 metri (1-2). Sătmărenii au mai avut două şuturi din afara careului, la care Pap a reţinut fără probleme, iar la cealaltă poartă Mihuţa putea egala însă a şutat din 10 metri în Băican, ieşit în întâmpinare.

    Per total un test util pentru cele două formaţii în care Olimpia a arătat plusuri, dar şi minusuri care pot fi corectate în perioada rămasă până la startul sezonului.

    „Luceferii” îşi va încheia vineri cantonamentul, iar următorul joc de pregătire este stabilit în 17 februarie tot în compania unei formaţii din liga secundă, Şoimii Pâncota.

    Olimpia va juca următorul amical sâmbătă în Ungaria , la Kisvarda cu formaţia de liga a 2-a din localitate.

    De remarcat că Tibi Csik nu i-a putut folosi pe accidentaţii Villand, Faur şi Tătaru iar Chivari a lipsit şi el fiind plecat la lotul naţional U 19.

    Olimpia a evoluat ultimele minute cu un om mai putin , Bigiu usor accidentat a parasit mai repede terenul de joc…


     

    CASETA TEHNICĂ

    Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 1-2 (1-0)
    Au marcat: Cr. Cigan 15 / Iuhas 55 penalty, S. Ianc 66

    Luceafărul: Goia (46 E. Pap) – Fl. Drăgan, Nogo (65 Bactăr), Hlinca, Al. Radu – Feher, Sorian, Balla (46 Ţegle) – C. Roşu (68 Balea), Arnăutu (78 P. Mihuţa), Cr. Cigan. Antrenor: Dan Dobai.

    Olimpia: Băican – D. Muntean, Mureşan, Heil, Iuhas – Bura, Onicaş, D. Lukacs, Sălăgeanu – Mărkuş, Buhăescu. Au mai jucat: Şuta – Ciul, Takacs, R. Rus, Kanalas, S. Ianc, Brata, Bâgiu. Antrenor: Tiberiu Csik

    Arbitri: Florin Marcu – Octavian Şovre, Ciprian Danşa.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE